Twee aanhoudingen na brand en aantreffen hennepkwekerij in woning

Bodegraven – De politie heeft dinsdagmiddag 10 november een 43-jarige bewoner van een woning aan de Prins Hendrikstraat en een 32-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in de woning.
De hulpdiensten waren in eerste instantie uitgerukt vanwege een brand, maar troffen een hennepkwekerij aan. De brand was ontstaan door een oververhitte stekkerdoos. De bewoners die ter plaatse was moest vanwege ingeademde rook naar het ziekenhuis. Hij werd na de ontdekking van de hennepkwekerij aangehouden. De 32-jarige man kwam later bij de woning aangelopen en wilde naar binnen. De man werd eveneens aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Bron: Politie.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie