Verkeerde plaats, verkeerde tijd

Het zal je maar gebeuren. Het lijkt een nare film. Je hebt niks met een poging tot inbraak te maken, maar wordt toch in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Dit overkwam een 36-jarige vrouw uit Bodegraven, die niet met naam genoemd wil worden.
Ze kwam vrijdagmiddag 8 januari uit haar werk in Reeuwijk. Ze moest even een belletje plegen, en zette haar auto daarom in een parkeervak op de  J.C. Hoogendoornlaan. Tijdens het telefoontje schrikt ze als opeens de portier van haar auto opengaat. Daar staat een man die in haar auto stapt en haar nogal agressief beveelt dat ze moet gaan rijden. Ze weet op dat moment nog steeds niet wat haar overkomt. Ze slaat doodsangsten uit. Ze is bang dat hij haar wil vermoorden. Maar de stoere vrouw laat niet met zich sollen en stuurt de man weg. Hij luistert en gooit de portierdeur hard dicht. Binnen een paar seconden werd de auto van de 36-jarige vrouw klemgereden door de bewoner.

Even daarvoor betrapte hij een 42-jarige man op heterdaad bij diefstal uit zijn schuur. De verdachte liep op dat moment met goederen van de bewoner te sjouwen. Voordat de bewoner het in de gaten had, spoot de verdachte haarspray in zijn ogen en rende weg. Ondanks het bijtende goedje in zijn ogen wist de bewoner 112 te bellen en een signalement door te geven. De auto van de verdachte bleek achter op het erf van de bewoner te staan. Tot grote verbazing van de bewoner liet de verdachte de auto staan en rende de J.C. Hoogendoornlaan op, vertelt Politie Gouda op Facebook.

Deze verdachte zag verderop dus de auto staan van de vrouw uit Bodegraven. Op dat moment kwamen de eerste politieagenten al met spoed aangereden, dus hij zag haar waarschijnlijk als zijn laatste redmiddel. De vrouw weet niet wat haar overkomt en haar gesprekspartner aan de telefoon vraagt telkens “Wat gebeurt daar aan de andere kant?” De angstige dame kan nog net uitleggen dat een vreemde man bij haar in de auto wilde stappen.

De politie, die inmiddels is gearriveerd, zegt tegen de vrouw dat ze moet uitstappen. Ze werkt echter niet mee. “Ik heb hier niks mee te maken.” De politie bleef maar vriendelijk op haar inpraten dat ze uit de auto moest komen. Dit deed ze dan ook. Meteen daarop werd ze in de boeien geslagen en moest ze mee naar het bureau. Ze werd aangezien als verdachte in de zaak van poging tot inbraak op de J.C Hoogendoornlaan.

Terwijl onderweg de handboeien veel te strak zaten voor haar, werd ze naar het politiebureau gebracht in Gouda. Ook de verdachte man en de bewoner gingen mee voor verhoor.

Na een tijdje op het bureau geweest te zijn, mocht ze uiteindelijk naar huis. De aanhouding was niet onterecht, maar uit het daaropvolgende onderzoek bleek dat de vrouw er niets mee te maken had. De vrouw is niet langer verdachte in deze zaak.

“Ik ben me rot geschrokken. Nu ik thuis ben, besef ik pas wat er allemaal is gebeurd. Ik kan er nog slecht van slapen. Het is maar goed dat de verdachte geen wapen bij zich had, anders had ik geen keuze gehad.”

Hieronder lees je het verhaal van Politie Gouda op Facebook als reactie op de aanhouding van de vrouw uit Bodegraven:

Doordat het ons niet duidelijk was of de voorbijganger met de verdachte samenwerkte, werd niets aan het toeval overgelaten. Ook de voorbijganger werd aangehouden. Al snel bleek dat de voorbijganger in een hele slechte film terecht was gekomen. De vrouw werd direct weer in vrijheid gesteld. Excuses!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie