Verslag wedstrijd VV Bodegraven uit bij DONK

Bodegraven mocht dit weekend na de overtuigende zege op Ommoord afreizen naar Gouda. Op het open complex van DONK, waar je bijna uit je kleren waait, stond de 7e plaats op het spel. Met 11 fitte spelers en een bank van gemiddeld 16 jaar oud begon Bodegraven aan de wedstrijd.

Met de wind in de rug was het DONK dat gelijk fel druk zette en een vroege openingstreffer wilde forceren. Bodegraven gaf de Goudse formatie te veel ruimte waardoor ze de bal makkelijk konden laten lopen. Verder dan een aantal pogingen van afstand, die mede door de wind veel snelheid mee kregen, kwamen ze niet.

Na een kwartier kreeg Bodegraven meer grip op het spel en de wind die een belangrijke factor speelde. Door over de grond te blijven voetballen en goed te combineren werd Bodegraven gevaarlijker en gevaarlijker. Een aantal mogelijkheden werden gecreëerd, alleen in de afrondende fase werd niet de juiste keuze gemaakt. Verder in de 1e helft nog één noemenswaardig moment. Peralta, die de eerste twintig minuten prima speelde, ging opzichtig met zijn hoofd tegen een speler van DONK staan. Nadat deze speler het liet voorkomen alsof hij ernstig gewond raakte, toonde de goed acterende scheidsrechter aan Peralta de rode kaart en kon Bodegraven 70 minuten lang met een man minder verder spelen.

In de 2e helft, met de wind in de rug, bleef het spel gelijk opgaand. Ondanks een man minder kon Bodegraven goede kansen creëren en wist het DONK van de eigen goal af te houden. Bakker, Veelenturf en El Boutaybi hadden wat pech in de afronding en de keeper van DONK leek moeilijk te passeren. Toen El Boutaybi het, met al een gele kaart op zak, nodig vond om de bal weg te schieten mocht hij zijn 2e gele kaart in ontvangst nemen. In een sportieve wedstrijd met een goede scheidsrechter, die hier al een keer voor had gewaarschuwd, zijn dit onnodige acties. Bodegraven moest de laatste 20 minuten met 9 man verder.
Bodegraven wilde wel, maar het lukte niet meer. DONK wist niet veel later 1-0 en ook 2-0 te maken. Na 90 minuten floot de leidsman af en stond er een 2-0 score op het bord. Bodegraven verloor hiermee niet van DONK maar van zichzelf en zal deze onnodige acties achterwege moeten laten wil het de competitie in het linker rijtje kunnen afsluiten. Komende zondag de laatste competitiewedstrijd van 2015, thuis tegen HOVDJSCR. Aftrap om 14:00 uur aan de Groene Zoom.