RVC houdt belangrijke punten in Reeuwijk

RVC heren 1 is er in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2015 winnend af te sluiten. Tegenstander Spartaan ’20 was niet in staat om de voorsprong op de ranglijst van een punt op de Reeuwijkers te behouden.
De wedstrijd ging gelijk op, maar RVC kreeg de meeste kansen in de eerste helft. Na 20 minuten spelen kwamen zij dan ook verdiende op voorsprong toen Frank Stolwijk de bal in de netten liet verdwijnen. Een aantal minuten later was het opnieuw een goed uitgespeelde aanval die werd bekroond met een doelpunt van diezelfde Frank Stolwijk, die zijn plek in de achterhoede had verruild voor een belangrijke rol op het middenveld. Spartaan had moeite om RVC bij het doel weg te houden en had geluk dat RVC na de 2-0 onzorgvuldig omging met de kansen.
De tweede helft ging Spartaan wat meer op zoek naar een aansluitingstreffer, maar kwam het niet tot uitgespeelde kansen. RVC daarentegen gooide het duel op slot toen wederom Frank Stolwijk scoorde. Na een uur spelen stond de bevrijdende 3-0 op het scorebord. De thuisploeg liet zich daarna wat meer inzakken en Spartaan werd steeds gevaarlijker. Dit resulteerde toch in een tegentreffer voor de Reeuwijkers die daarna het slot op de deur hielde en Spartaan niet dichterbij liet komen.
RVC boekte hierdoor een nette 3-1 winst op Spartaan ’20 en klimt hiermee nog wat plaatsen in de competitie, net voor het einde van het jaar.