Vriendenschaar 2 kampioen‏

Zaterdag 5 maart moest het dan gaan gebeuren: de kampioenswedstrijd van ons 2e tegen ADO 2 in ‘s-Gravendeel. De tegenstander was overigens ook nog in de race om de titel, maar dan met wat minder gunstige papieren.
Aangezien het 2e de donderdag ervoor had verzuimd te winnen van hekkensluiter KCR, het werd 10-10, kon uitsluitend winst op ADO de titel opleveren. Ook KOAG 4 maakte nog enigszins aanspraak op de titel, dus met de wetenschap van al deze scenario’s in het achterhoofd was het zeker zaak om maar meteen orde op zaken te stellen en het niet aan te laten komen op de laatste speelronde van 12 maart.

Aangemoedigd door flink wat publiek uit Bodegraven startte het 2e met de wedstrijd. Binnen mum van tijd stond er een stand van 1-6 op het scorebord, maar lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong, want tijdens de rust was de stand inmiddels gelijk: 7-7. Dat beloofde een spannende tweede helft te worden en dat werd het ook! Nooit heeft Vriendenschaar daarin achter gestaan, maar ADO volgde wel steeds op de voet. Vlak voor tijd stond het nog 11-12, maar gelukkig werd er gescoord uit een vrije bal: 11-13. Kort daarna floot de scheidsrechter af, ontlading volgde, het kampioenschap was een feit!!

Er barstte een klein feestje los in de zaal, het Bodegraafse publiek genoot en na een toespraak van de voorzitter en het overhandigen van de rozen en de chocola kon onderstaande foto gemaakt worden.

Later werd duidelijk, dat ook KOAG verloren had. Zo is Vriendenschaar met een ruime afstand van vijf punten op de concurrenten kampioen geworden en als er geen sportieve sanctie van de Bond van twee punten was geweest, zouden dat zelfs zeven punten zijn geweest. Lonely at the TOP!!

Na vier zaalseizoen in de reserve 3e klasse te hebben gespeeld, is Vriendenschaar volgend seizoen weer terug in de reserve 2e klasse. We kijken er nu al naar uit!

’s Avonds volgde nog een mooi feestje in het clubhuis, waar de inmiddels uit Australië teruggekeerde Anita K. ook weer aansloot bij haar team.

korfbal1

Het bestuur feliciteert Bart, Anita K., Mike, Wietske, Eelco, Lars v.R., Kelly, Erik, Nikki, Lars B., Anita v.L., Edwin en Nadine met dit geweldige resultaat.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie