VSTS dames 1 maakt het zichzelf heel lastig

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Shot dames 1 op het programma. Ondanks dat zij de laatste plaats beheren in de derde divisie B was dit niet te merken in de eerste twee sets van deze wedstrijd, waarbij Shot VSTS onder druk hield en zij het spel dicteerden. Dit resulteerde in setverliezen van 17-25 en 15-25.

Toch ging het spel van de thuisploeg gedurende de tweede set al iets beter lopen en dit bracht hoop voor de derde set voor de Bodegraafse formatie. Als zij nog iets wilden terugdoen moest het namelijk in de derde set gaan gebeuren.

Sieme Boom, die er alleen voor stond aangezien Pim Scherpenzeel met de zitvolleybalsters in Slovenië verblijft, heeft tijdens de wedstrijd veelal gebruik gemaakt van de wisselspeelsters, aangezien het een wedstrijd was waar in veel persoonlijke fouten zorgden voor het succes van Shot.

In de derde set stonden de neuzen weer dezelfde kant op en werd de schroom ervan af gegooid en serveerde aanvoerster Annemarieke Zwaneveld van 8-8 naar 21-8 en deze riante voorsprong werd, ondanks nog twee time-outs op 11-8 en 14-8 genomen door Shot, niet meer uit handen gegeven en deze set werd gewonnen met 25-12.

Het visitekaartje van VSTS werd nu afgegeven en de servicedruk was weer terug aan Bodegraafse zijde. Dit resulteerde in een setwinst van de vierde set met 25-13.

De score stond weer op 2 tegen 2 en dan is er uiteraard de beslissende vijfde set nodig om een winnaar te bepalen.
Vastbesloten de overwinning in eigen huis te houden startten de dames van VSTS niet erg goed en keken tegen een 0-2 achterstand aan.

Maar hierna werd de knop weer omgezet en wel de pass gebracht naar spelverdeelster Judith Terpstra, die bij haar tweede invalbeurt liet zien wat haar waarde is in het vlaggenschip van VSTS.

Zij kon haar aanvalsters weer prima vinden en de punten werden achter elkaar binnen geslagen. Opvallend was hierbij diagonaal Elvira Duiven, die met harde aanvallen de tegenstander radeloos maakte. De wedstrijd werd afgesloten met een setstand van 15-8 binnen 14 minuten en hiermee winnend met 3-2 afgesloten.

De dames mogen zichzelf wel achter de oren krabben waarom ze zo laat op gang kwamen en de dames uit Culemborg twee punten cadeau deden.

Desondanks is er ook weer optimisme dat de wedstrijd na set twee toch gekanteld kon worden.
Volgende week zaterdag is er voor de Bodegraafse formatie een nieuwe kans zich te revancheren, in de wedstrijd tegen Vives, uit in IJsselstein om 18.15uur.

Vives staat op de negende plek maar is zeker geen team wat onderschat mag worden, met trainer/coach Henk Bosschaart die de dames nog wel kennen van voorgaande jaren van NVC. Als VSTS hun tweede plek wil behouden moet het gretig en bevlogen spelen.