VSTS dames 1 pakt met wisselvallig spel weer vier punten

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VV Utrecht dames 2 op het programma. De thuiswedstrijd startte vroeger dan normaal, namelijk al om 12.30 uur.

Het was duidelijk dat de dames nog niet helemaal wakker waren, want na een goede serviceserie van Evelien Haaksman, waardoor er een gaatje werd geslagen, ging de Utrechtse formatie er alsnog met de eerste setwinst vandoor, met 15-25.

In de tweede set was het een omgekeerd beeld. Judith Terpstra was inmiddels binnen de lijnen gekomen op de spelverdeling en Kiki Spaninks had plaats gemaakt voor Annemarieke Zwaneveld. De servicedruk was weer terug en zo werd deze set na 19 minuten binnengehaald met 25-11.

De derde set was een lang opgaande strijd. De Bodegraafsen stonden achter maar met werkvolleybal lieten zij zien wat zij waard waren en werd elk punt weer gevierd.

Kiki Spaninks verving Elvira Duiven op de diagonaal en met overtuiging werd de set naar VSTS toe getrokken met een setwinst van 25-22.

De vierde set begon ook weer voortvarend voor de Bodegraafse formatie en er werd een kleine voorsprong opgebouwd. Mede dankzij goede serviceseries van o.a. Mirjam van der Kruk, goede passing door Karin Klein die het liberoshirt aantrok i.v.m. de afwezigheid van Anita Michalek, en de passers aan haar zijde kon Judith Terpstra de aanvallers goed bedienen en deze wisten op hun beurt weer te scoren. De set eindigde in 25-17 winst en hiermee werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Na een valse start waren de dames gelukkig op tijd wakker geworden om de vier punten in eigen huis te houden.

Na vier wedstrijden hebben ze een totaal van 12 punten en wacht volgende week AVV Keistad dames 1, uit in Amersfoort om 16.30 uur.

Door: Teun Vink