Wedstrijdverslag DVC Heren – sportweekend 31 oktober

De mannen uit driebruggen mochten afgelopen vrijdag weer op reis voor een uitwedstrijd. Deze keer ging de reis naar Leimuiden.

De tegenstander was setumup, en is net als DVC, gepromoveerd naar de tweede klasse. Na een fanatieke warming-up, begon DVC scherp aan de wedstrijd. Het eerste gedeelte van de set ging gelijk op, maar de mannen sloegen snel een flink gat. Met veel
service druk werden de Leimuidenaren goed achterin gehouden, en kwam er geen aanval terug. De set werd met groot gemak gewonnen met 25-14.

Blijkbaar werd er nu aan Driebrugse kant wat makkelijk over gedacht, want in de tweede set waren de rollen omgedraaid. DVC kwam niet aan aanvallen toe, en wat er aangevallen werd, ging in of via het blok. Deze set werd ruim verloren met 25-19.

Met wat frisse krachten werd begonnen aan de derde set. Met meer vechtlust werd snel duidelijk dat DVC toch echt de betere ploeg was. Met snel en simpel spel werd Setumup uit elkaar gespeeld. De derde set won DVC met 25-17.

In de vierde set leek het bijna weer fout te gaan bij DVC. De eerder opgebouwde voorsprong werd goedgemaakt door de mannen uit Leimuiden, en ze gingen weer geloven in een goed resultaat.

De coach van DVC heeft alles geprobeerd met wissels en time-outs, en dit pakte goed uit. DVC pakte deze set uiteindelijk met 25-23.

Weer een gewonnen wedstrijd  en zelfs de koppositie voor de heren uit Driebruggen, helaas deze wedstrijd niet met het beste spel, maar het was genoeg.