Wedstrijdverslagen H1 en D1 van VSTS

Nummer 2 blijkt VSTS te sterk

Utrecht – vrijdag 18 maart speelde Kraan & Roos VSTS H1 tegen Majella H1. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd in de vijfde set verloren dus VSTS stond voor een kans op sportieve revanche.

Ondanks de mentale achterstand van 1-0 door de verschrikking die sporthal de Galgenwaard is, ging VSTS met volle moed richting Utrecht. Door vakanties en blessures reisde VSTS Heren 1 gehavend af naar de Domstad.

Majella, de nummer 2 van de competitie, beschikt over een ervaren team en Heren 1 wist wat hen te wachten stond. De eerste set was dit meteen goed te zien en VSTS liep vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan. De set eindigde in 25-13, geen lekker begin en VSTS moest deze set snel vergeten.

De tweede set gingen de mannen uit Bodegraven er feller tegenaan en dit was terug te zien in het spel. Majella kreeg het lastig en met vlagen werd er aardig gespeeld. Door hard werken en de nodige durf pakte VSTS Heren 1 de tweede set met 25-22. Een lekker opsteker en het was zaak dit de derde set door te zetten.

Helaas zakte de Heren de derde set volledig door het ijs en na een goede service serie van de kant van Majella eindigde de set in 25-09. Tussenstand 2-1.

De vierde set stond in het teken van het debuut van Jimmy van der Voorst in het eerste van VSTS. Een mooi moment voor de 15-jarige passer-loper uit jongens A1. Ondanks deze wissel moest de vierde set nog wel gewonnen worden. Het spel van Kraan & Roos VSTS kwam aardig terug maar de ervaring van Majella werd de Heren net te veel. Met 25-17 maakte Majella de wedstrijd zakelijk af en bleven de punten grotendeels in de Utrecht.

Met nog een aantal wedstrijden te gaan is de volgende thuiswedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 26 maart om 16:30 thuis in de Sporthoeve.

´VSTS dames 1 valt in herhaling tegen VV Haaglanden´

Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen VV Haaglanden dames 1 op het programma, die de dames uit Bodegraven 27 februari nog ontmoetten in de Sporthoeve en waar de strijd ook eindigde in een 3-1 winst, waar het eigenlijk 4-0 had moeten zijn.

De Bodegraafse formatie, onder leiding van Sieme Boom, was dus gebrand op een 0-4 overwinning, om zo mee te blijven doen om kans te maken op eventuele promotiewedstrijden.

De wedstrijd werd goed gestart, met Judith Terpstra op de spelverdeling, Karin Klein als diagonaal, Mirjam van der Kruk en Esther van der Beek op het midden, Anita Michalek weer terug van haar enkelblessure als vertrouwde libero, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen als passer-lopers. Er was voldoende servicedruk en er werd een klein gaatje geslagen. Helaas door persoonlijke foutjes kon Haaglanden mee blijven doen. VSTS rechtte haar rug en gaf gas boven de twintig en trok de eerste set naar zich toe met 21-25.

De tweede set was de beleving minder aan de Bodegraafse kant en nam Haaglanden het initiatief. Inmiddels was Jacky de Graaf binnen de lijnen gekomen voor Karin Klein en probeerde VSTS dit spelbeeld weer om te draaien maar door krampachtig spel gebeurde juist het tegenovergestelde. Ook de scheidsrechter zat deze wedstrijd niet mee en niet de twee teams besloten wie de tweede set won maar de eerste scheidsrechter met een verkeerde beslissing, in het nadeel van VSTS, setverlies met 25-23.

De derde set bleef het hangen en wurgen maar door een goede wissel van Sieme Boom op 23-22, namelijk Elvira Duiven die mocht serveren in plaats van Esther van der Beek, trokken de dames deze set met 22-25 naar zich toe en stonden de dames weer voor.

De vierde set was de beste set van deze wedstrijd en de formatie uit Bodegraven liet zien wat zij waard waren en binnen no time stond een 9-25 op het scorebord genoteerd en daarmee werd een 1-3 winst veiliggesteld, waar het ook heel anders af had kunnen lopen.

Niet tevreden met het getoonde spel maar wel blij met de vier punten en de overwinning gaan de dames een weekje uitrusten i.v.m. de Pasen en dan mogen zij zaterdag 2 april de belangrijke wedstrijd spelen, uit bij VTC Woerden.