Workshop Bloemen zaaien donderdag 17 maart

De zomer lijkt misschien nog ver weg maar u kunt zich nu alvast voorbereiden. Als u deze zomer op een voordelige manier een tuin vol snij-bloemen wilt is de workshop “Bloemen zaaien” echt iets voor u. U leert hier hoe u zelf planten uit zaad op kunt kweken.
In de workshop wordt aandacht wordt besteed aan de keuze van het bloemzaad; welk zaad is sterk en geeft gemakkelijk resultaat (bv Cosmea, Amaranthus en kattensnor) en welk zaad is moeilijker.

Ook komen verschillende zaaitechnieken (dun zaaien, diep zaaien, hoeveel zaad per potje ) en de keuze van zaaigrond uitgebreid aan bod en wordt er aandacht besteed aan de verzorging en het verspenen van de jonge plantjes.

Naast de theorie wordt er praktisch geoefend. Er is zaad en grond aanwezig maar u mag ook uw eigen bloemzaad meenemen. U hoeft alleen potjes of bakjes mee te nemen om in te zaaien. Na afloop neemt u deze, gevuld met zaaigoed, mee terug naar huis om de plantjes later in de tuin of balkonbak uit te planten voor een zomer vol bloemenpracht.

De workshop vindt plaats op donderdag 17 maart van 14.00-16.00 uur in het Evertshuis. De kosten bedragen € 12,- inclusief het materiaal. Docent is Maaike ten Haken; tuinontwerpster, hovenier en bloembinder. De workshop wordt georganiseerd in het kader van BRAVO plus. Van tevoren opgeven bij bravo@Evertshuis.nl of schrijf u direct in op www.evertshuis.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Evertshuis, 0172-618484.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie