image003

Zaterdagavond 14 november: "Premonition" in Nova Bioscoop

Op zaterdagavond 14 november is de film “Pemonition” te zien in de Nova Bioscoop te Bodegraven.
De actrice Sandra Bullock is natuurlijk vooral bekend door haar romantische (drama) films. Dit keer speelt ze in een wat serieuzere film, namelijk Premonition. Haar tegenspeler is Julian McMahon die we vooral kennen van de succesvolle hitserie Charmed over het bestaan van drie heksen. Grappig feit is dat McMahon in de serie een relatie heeft met de heks wiens gave
voorspelling (premonition) is.

Premonition deelt het thema met een andere film met Bullock, namelijk The Lake House. In beide films verloopt de tijdslijn anders dan normaal en komt ze erachter dat haar geliefde zal sterven. Premonition is beter dan The Lake House, de film is namelijk een stuk spannender, er doen zich meer onverwachte gebeurtenissen voor en het acteerwerk van Bullock is ijzersterk.

In Premonition speelt Bullock Linda Hanson, een ietwat depressieve huisvrouw met twee dochters. Ze is getrouwd met een succesvolle zakenman, Jim Hanson (Julian McMahon). De relatie tussen Linda en Jim is niet meer wat het was, met een grote hypotheek en tussen Jims drukke baan en de drukte van twee jonge dochters door is er weinig tijd over aan hun relatie te werken.

Dan krijgt Linda de schok van haar leven als een politieagent haar komt vertellen dat Jim een dodelijk ongeluk heeft gehad. Na deze dag wordt ze steeds wakker op een andere dag die dan plaatsvindt voor of na het ongeluk. Geslingerd door de toekomst en het verleden wordt Linda zich weer bewust van haar liefde voor Jim en probeert ze Jims fatale ongeluk te voorkomen.

Bullock’s emoties komen echt over. De radeloosheid, onbegrip en het verdriet is voelbaar. Dit maakt Premonition een goede film. Bullock’s acteerprestaties doen namelijk enkele gaten in het script en de mindere prestaties van McMahon vergeten.

Graag reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl of per telefoon.  NOVA bioscoop, Prins Hendrikstraat 31, BODEGRAVEN (0172) 650010.

There are no comments

Add yours

X