DSC00918-bb

"Zeventig jaar na ’45"

RTV Bodegraven heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een documentaire “Zeventig na ‘45” over de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente. Zo komen er verschillende ouderen aan het woord, die de oorlog als kind of jongere hebben meegemaakt.
In de reportage wordt duidelijk wat de oorlog heeft gedaan met de –toen- jonge personen uit Bodegraven, Reeuwijk, Nieuwerbrug, Meije en Driebruggen.

Ook komen twee jongeren Laura Sandifort 18 jaar en Robin Hoogeboom 17 jaar aan het woord om hun mening te geven over het herdenken en bevrijding vieren. Tussendoor worden er foto’s getoond en laten de sprekers voorwerpen zien uit de oorlogstijd.

“Zowel voor jongeren als ouderen is deze documentaire interessant. Je krijgt een indruk wat voor impact de Tweede Wereld oorlog heeft gehad in onze dorpskernen”, aldus Wim Minnaard, een van de medewerkers aan deze RTV Bodegraven productie. “We willen met deze documentaire de kijkers zich meer bewust worden van dit stukje verleden van veel van hun (oudere) plaatsgenoten.”

De uitzending is te bekijken Vanaf 2 mei om 21.00 uur tot en met 5 mei om 23.00 uur wordt het programma “Zeventig na “45” ieder oneven uur uitgezonden. TV Bodegraven is te ontvangen in Bodegraven via Ziggo digitaalkanaal 42 en op Ziggo analoog 663,25 Mhz In de Meent, Rijngaarde en Reeuwijk is TV Bodegraven te ontvangen via Rekam en Caiway op kanaal 60.
Dit zijn de gasten in de documentaire met hun leeftijd in 1945:

Henk van Dam, 14 jaar, uit Bodegraven

Gijs Boer, 10 jaar, uit Nieuwerbrug

Jan Griffioen, 13 jaar, uit Bodegraven

Wim Bakker, 10 jaar, uit de Meije

Piet van Os, 23 jaar, uit Reeuwijk de Tempel

Arie van Eijk, 14 jaar, uit Reeuwijk Sluipwijk

Mevrouw Wil van Herpen, 20 jaar, uit Driebruggen

Jan Schep, 15 jaar, uit Driebruggen
DSC00918-bb
Foto: RTV Bodegraven

There are no comments

Add yours

X