AlDex auto- en bandenservice organiseert gratis bandencheck drive thru op 12 november

Nu de temperatuur weer wat zal gaan dalen, de blaadjes van de bomen vallen en de weersomstandigheden meer zullen gaan vragen van uw banden is het belangrijk dat deze goed hun taak kunnen doen. De banden zullen in ongeveer 5 minuten gratis worden gecheckt op profieldiepte, gebreken en op bandenspanning. Ondertussen kunt u genieten van een lekker kopje gratis erwtensoep. U krijgt een banden-check rapport mee waar u een leuke korting mee kan krijgen bij de aanschaf van nieuwe banden.
Waarom zijn goed onderhouden banden goed voor mijn veiligheid het milieu en de portemonnee?  Dit zal ik proberen te beantwoorden, een band met te weinig profiel al dan niet gecombineerd met onjuiste bandenspanning  kan niet meer 100% doen waar hij voor is ontworpen. De band is ontworpen om bij diverse weersomstandigheden het water en vuil af te voeren door de groeven in de band waardoor uw auto  het contact met de weg behoud en de auto niet zal gaan slippen met alle gevolgen van dien.  De bandenspanning is belangrijk niet alleen voor de grip maar ook voor het brandstofverbruik. Een te lage bandenspanning zal zorgen voor een hogere rolweerstand waardoor uw motor harder moet werken en dus meer brandstof verbruikt. Onwenselijk voor het milieu maar zeker ook voor uw portemonnee gezien de huidige brandstof prijzen.

Zien we u zaterdag vanaf  10:00 op de parkeerplaats bij de AH en Aldi in Bodegraven? De locatie van de drive thru zal met een spandoek worden aangegeven.

Rijd uw auto aan niet aan (erwten) snert met slechte banden, maar laat ze checken!

#advertentie 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank