d1ec95c6-241e-402a-8738-0da1f1a09883-1050×788

Horeca: Hoe gaat het met Restaurant Anders?

Op 14 oktober 22:00 moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten, ook in Bodegraven-Reeuwijk. Hoe gaat het nu met de lokale horeca?

Hoe is het de afgelopen maanden gegaan met jou en je bedrijf?

“Het is natuurlijk een beetje een vervelende tijd geweest. Met mijzelf is het prima gegaan; met het bedrijf wel wat minder. De aanvraag was er genoeg, maar je mocht minder mensen kwijt in het restaurant.” Nu moesten ze opnieuw dicht. “Ik heb wel de hoop dat als corona over is, dat we weer komen waar we waren. We kunnen er van alles van vinden, maar je kan er toch niks tegen doen.”

Wat vind je van het besluit/maatregelen van vorige week dinsdag?

“Ik had hem wel zien aankomen. Het was fijn dat we [na de aankondiging] nog een dag mochten wachten met sluiten. De eerste keer hebben we heel veel voorraad moeten weggooien, maar dat hoefte nu niet. Maar je zag wel wat er in de kroegjes gebeurde” aldus PJ Geerlof over de drukte die ontstond in sommige kroegen. “Het feit dat we dichtmoesten was wel vervelend; want het OMT had een ander advies gegeven. Het lijkt alsof de horeca de boeman is, terwijl de cijfers in de media iets anders uitwijzen.”

Je bent een ‘take away’ gestart, kun je daar iets meer over vertellen?

“We zijn al in mei begonnen met ‘afhalen’; dat deden we er ook al bij toen we nog open waren. Daar zijn we nooit mee gestopt. Dat hebben we nu voortgezet. Afgelopen weekend was het gelijk druk; dat is toch wel fijn, dat we mensen kunnen blijven helpen. We hebben ook de kaart weer wat groter kunnen maken met een kinder box, wijn en frisdranken. We denken over langere termijn ook na over bezorgen.” Nu is het alleen afhaal; ze hebben een grote kaart met tapas. We willen mensen bieden wat ze van ons kennen. Afgelopen weekend hebben we voor bijna 300 mensen bestellingen kunnen klaarmaken. We mogen niet klagen.”

Waarom moeten mensen de komende weken echt eten bij jou?

“Ik denk wel dat wij uniek zijn met de tapas. Dat weten mensen ook, de vorige keer was het ook wel druk. Het klinkt een beetje als een cliché; maar wij doen wel wat anders dan anderen; wij zijn de enigen op het dorp die tapas maken, en ik denk dat wij ons daarin onderscheiden.”X