Horeca: Hoe is het nu met ‘In het Bonte Varken’?

blank

Op 14 oktober 22:00 moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten, ook in Bodegraven-Reeuwijk. Hoe gaat het nu met de lokale horeca? Eigenaar van In het Bonte Varken Jorn Jelluma vertelt.

blank


HOE IS HET DE AFGELOPEN MAANDEN GEGAAN MET JOU EN JE BEDRIJF?

“Het is een rare tijd geweest. 16 maart moesten we dicht. We zijn toen vrij snel begonnen met afhalen. Toen mochten we gelukkig weer open; en hebben we gasten kunnen ontvangen. Nu moesten we weer dicht; we hebben het draaiboek uit de kast gehaald en zijn weer begonnen met afhalen. We doen er nu ook bezorgen bij.”

WAT VIND JE VAN HET BESLUIT/MAATREGELEN VAN VORIGE WEEK DINSDAG?

“Ik heb er natuurlijk wel begrip voor, maar zakelijk gaat het je wel aan. Maar ik denk dat dit wel iets is om iedereen te beschermen, en dat het gewoon moet. Het is niet leuk; het liefst heb je gasten in je restaurant en wil je iedereen een fijne avond bezorgen, maar ik heb er begrip voor.”

JE BENT EEN ‘TAKE AWAY’ EN BEZORGEN GESTART, KUN JE DAAR IETS MEER OVER VERTELLEN?

“We proberen wisselende gerechten te doen; om te twee weken keuze tussen 2 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en een dessert. Ook hebben we een wekelijks een ander stamppotgerecht voor 10 euro. We kunnen bezorgen en mensen kunnen het eten afhalen. We zijn ook begonnen met een spaaractie: bij elke tien euro een stempel. Als die vol is, met 12 stempels, kunnen mensen als we weer open mogen een fles fijn krijgen bij inleveren van de spaarkaart.”

WAAROM MOETEN MENSEN DE KOMENDE WEKEN ECHT ETEN BIJ JOU?

“Het is nu al fijn hoe het gaat en de steun die we krijgen van onze vaste gasten. Mensen die geen behoefte meer hebben aan shoarma en Chinees, kunnen bij ons terecht, dat is onze kracht. Wij bieden bijvoorbeeld voor 12,50,- een hoofdgerecht aan, mensen kunnen meteen thuis aan tafel.”

blank

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank