Kimskylines

Kim Rozestraten maakt Skylines van Bodegraven: “een persoonlijk stukje aan je muur”

Kim Rozestraten (43) maakt sinds kort ware Skylines van Bodegraven. Ze bezocht elke locatie die op de metalen wanddecoratie staat, voor een overzicht van de meest imposante en bekende gebouwen van het dorp.

“Skylines, metaal.. We kwamen erachter dat dat eigenlijk helemaal niet bestaat van kleine dorpen. Alleen grote steden hebben skylines, van hout en kunststof. Wij wilden juist meer de design kant op; een metalen skyline voor een industriële look.” De skylines kunnen worden gemaakt in (mat) zwart, tot een roestkleur. Als ze aan de slag gaat zoekt ze gebouwen op die een historische waarde hebben, of gebouwen die voor veel mensen bekend zijn. “Ik vind Bodegraven een mooi dorp, en wilde dit graag uitbrengen”, aldus Kim die er haast 20 jaar woont.

Verschillende ondernemers in Bodegraven hebben al interesse in de skyline van Kim getoond, of hebben deze zelfs al ophangen. Ondanks dat ze net begonnen is met Kim-Skylines, is. “Het is weer iets anders dan een schilderij; het is industriëel, we kunnen aanbieden wat mensen willen. Ook leveren we er standaard achtergrond-ledlampen bij die mensen kunt verstellen in allerlei verschillende kleuren.” 

Zo kunnen bedrijven een skyline aanvragen, en ook het gebouw van hun eigen bedrijf daarin laten verwerken. “Dan heb je echt een gericht en persoonlijk stukje aan je muur hangen.” Ook heeft Kim nog een wens voor een grote Bodegraafse skyline die ze recent maakte: “het lijkt me heel leuk dat het bij vele ondernemers en particulieren uit ons dorp komt te hangen.

Op den duur hoopt Kim ook uit te breiden naar omliggende steden. Haar geboorteplaats Nieuwkoop en ook Woerden liggen al klaar wat betreft schetsen voor een skyline. Ook Gouda ligt in het verschiet. “Misschien in de toekomst ook Rotterdam.”

Meer weten over Kim-Skylines?

Op Instagram deelt Kim regelmatig foto’s. Ook haar website biedt veel informatie over de skylines.X