Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur.

Bodegraven-Reeuwijk – Al in de vroegste tijden waren mensen geobsedeerd door paddenstoelen. Nog steeds zijn we dit, in het bijzonder tijdens de herfstmaanden. Geheimzinnig, ondergronds en onzichtbaar, eetbaar of juist giftig, in grote getale en met veel kleuren en geuren. Deze verwondering over paddenstoelen is dan ook een inspiratiebron voor velen. Op zondagmiddag 13 november geeft Anton Kuhlmann een interessante lezing over dit thema, georganiseerd door het kunstcafé Evertshuis.
Het boek ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ (geschreven door Antoon Kuhlmann en Dominique Clement) laat onder meer de kracht zien waarmee kunstenaars een ander perspectief bieden op de wereld en de natuur. Dit boek laat de lezer kennis maken met verrassende voorbeelden zoals in de beeldende kunst, literatuur, muziek, mode, industriële vormgeving en productontwikkeling. Het staat vol met kunstuitingen, uit de klassieke oudheid tot en met de moderne tijd. Alle muzen komen aan de orde. Geen langdradige uiteenzettingen, maar korte verhalen en afbeeldingen met humor. Bijna vierhonderd kunstenaars, wetenschappers, schrijvers, musea, kunstverzamelaars, architecten stelden beeldmateriaal beschikbaar. Het boek richt zich op een breed publiek en nodigt lezers (óók de jongsten) als het ware uit om met verwondering en bewondering naar paddenstoelen te kijken.

Antoon Kuhlmann (1946) en Dominique Clement (1964) zijn afgestudeerd aan Wageningen Universiteit. Hij studeerde Bosbouw en zij Sociologie. Beiden zijn al jarenlang actief voor Hortus Nijmegen, een organisatie die drijft op vrijwilligers. Bovendien werkten ze samen aan het boek ‘Hortus Nijmegen, de groene schatkamer’. Het natuurprogramma ‘Vroege Vogels’ en het kunstprogramma ‘Opium’ besteedden eerder aandacht aan dit boek.

Het kunstcafé begint om 15.00 uur, tickets kosten € 10,00 inclusief drankje. Kaarten zijn online te reserveren via www.evertshuis.nl  De kassa gaat een uur voor aanvang open. Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Praktische informatie

ZONDAG 13 NOVEMBER

Kunstcafé Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur

KUNST

AANVANG: 15.00 uur

ENTREE: € 10,00 met drankje

Advertentie