Mooi gelijkspel voor Vriendenschaar

Zaterdagavond uit in ’ s Gravenzande tegen CKV ONDO. Vriendenschaar kon haar borst natmaken. Vorig seizoen werd maar liefst 4x aangetreden tegen deze sterke tegenstander, de veldkampioen 2014/2015. Het goede nieuws was dat er thuis zowel op het veld als in de zaal “ gewoon” gewonnen werd. Het minder goede nieuws vooraf was dat er in ’ s Gravenzande tweemaal echt kansloos en behoorlijk dik verloren was. ONDO nog in een spannend gevecht verwikkelt om de eerste plaats tegen Vriendenschaar dat zich langzaam maar zeker op een hele vaste 5e plek lijkt te gaan nestelen. Punten halen vandaag zou gezien worden als bonus, maar daarom niet minder gewild.

Vriendenschaar speelde de eerste 10 minuten het beste korfbal tot nu toe dit zaalseizoen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 1-7 uitslag op het scorebord. De trainers/coaches op de bank knepen elkaar even zachtjes in de arm om er zeker van te zijn dat het echt klopte wat zij zagen. Mooi korfbal en rake schoten ontrafelden de ONDO verdediging keer op keer. Een mooie start, meer ook niet en dat bleek wel uit het vervolg van deze wedstrijd. De volgende 10 tot 15 minuten was het ONDO dat de klok sloeg. Nu hapte Vriendenschaar naar adem en bij 10-10 was het gedaan met de mooie voorsprong. De ruststand bedroeg 13-12. Daar hadden de Bodegravers vooraf zeker voor getekend. Afspraak was vooraf om in de rust te bepalen of er vandaag wat te halen viel, conclusie luidde: “ Wel degelijk”.

Na de rust piepte en kraakte het bij Vriendenschaar. ONDO gaf nu volop druk en vooral het tweede aanvalsvak van de Bodegravers had het moeilijk. Bij een 17-14 voorsprong van ONDO leken de kansen voor Vriendenschaar miniem. Het was niet de vraag of het gaatje van 4 geslagen werd door ONDO, maar meer wanneer. Rolf de Bree zette in voor een allerlaatste slotoffensief en warempel, Vriendenschaar kwam helemaal terug inde wedstrijd en dicteerde deze zelfs. Via 19-18 werd het 19-19 en de Bodegravers konden de laatste 1,5 minuut uitspelen. 19-20 zelfs met nog geen minuut meer op de klok. Door een uitgekookte uitgelokte vrije bal wist ONDO in balbezit te komen en daarna zelfs uit een gegeven strafworp er nog een punt uit te slepen.

Vriendenschaar reageerde in eerste instantie teleurgesteld, maar vooraf zou iedereen in het Vriendenschaar kamp getekend hebben voor een punt. Gezien de hele wedstrijd was de 20-20 ook wel een terechte uitslag. Voor Vriendenschaar toch een heel belangrijk punt, want de concurrentie moet nu 3x winnen met nog 4 wedstrijden te gaan om Vriendenschaar nog te passeren. Rekenkundig kan het nog, maar erg waarschijnlijk is het niet. En ondanks dat er voor Vriendenschaar nog 4 zware wedstrijden op het programma staan, rekent heel Bodegraven toch minimaal op 2x winst, misschien zelfs wel 3x. Of alles? In deze vorm moet dat haalbaar zijn en tegelijkertijd een mooie uitdaging.

Door: Bert van Drongelen