Vriendenschaar speelt een zwakke wedstrijd en verliest

Jammer voor het in behoorlijke getale opgekomen publiek deze zaterdagavond in De Sporthoeve, Bodegraven. Vriendenschaar had het niet deze avond. Bijna niemand haalde zijn/haar normale niveau en dan wordt het wel heel lastig korfballen. Uiteindelijk maar 10 goals scoren, 5 voor en 5 na rust zegt genoeg. De scherpte ontbrak. Bij 10-13 had Vriendenschaar nog een goede kans om weer echt aan te haken. Helaas werd de strafworp gemist en de aanval daaropvolgend van ACKC leverde voor de Almerkers wel een treffer op uit een strafworp. De minuten daarna vlak voor tijd gaf Vriendenschaar er helemaal de brui aan. De ploeg was het zat, deze wedstrijd kon niet meer gewonnen worden, ACKC liep zelfs nog uit tot liefst 10-18. Wonden likken en prepareren op de volgende wedstrijd. Of ACKC de degradatie nog zal ontlopen is maar zeer de vraag, vandaag konden zij hun prima fysieke spel spelen, de (te) jonge scheidsrechter legde de Almkerkers geen strobreed in de weg. Neemt niet weg dat Vriendenschaar dit verlies volledig aan zichzelf te wijten had.

Door: Bert van Drongelen