Bodegraven wint inhaalwedstrijd tegen Hillegersberg

Hard werken wint van talent als talent niet hard wil werken. We hebben deze uitspraak allemaal weleens gehoord en tijdens de wedstrijd Hillegersberg – Bodegraven van afgelopen weekend bleek dit op waarheid te zijn berust.




Bodegraven, dat een moeilijke periode kent, mocht zondag afreizen naar Hillegersberg, waar de plaatselijke VV klaar stond om als volgende ploeg te profiteren van de situatie waarin Bodegraven verkeerd. Bodegraven speelt al weken met een gemankeerd elftal door schorsingen, blessures, werkverplichtingen en stedentrips is het voor Weerdenburg en Bakker al weken puzzelen om 11 namen op het wedstrijdformulier te plaatsen.

Bodegraven hangt tussen wal en schip op de ranglijst en moet punten gaan pakken wil het uit de onderste regionen wegblijven. Hillegersberg staat er één laatst boven en heeft naast een wedstrijd meer ook 4 punten meer weten te bemachtigen. Met de 20-jarige Ruting en Kwakkenbos in de basis begon Bodegraven aan de wedstrijd.

Op een grasmat waarop je de hond nog niet uit zou laten koos Bodegraven ervoor iets in te zakken en Hillegersberg het spelletje te laten maken. Dit bleek een goede keus, want veel verder dan lange ballen naar voren en voorzetten van de zijkant kwamen de Rotterdammers niet. In de omschakeling bleek Bodegraven de eerste helft uiterst effectief. Na een minuut of 20 op de klok kon Ruting de Bodegraafse spits Veelenturf aanspelen die op zijn beurt met een steekpass Kallache kon bedienen. De rechtermiddenvelder, altijd spelend met tomeloze inzet, liep met binnenkant voet tegen de bal aan en schoot zo beheerst de 0-1 binnen. Een positieve opsteker voor de geplaagde Bodegraafse formatie. Niet veel later stoomde Hillegersberg op aan de rechterkant; de bal viel wat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Hillegersberg en de 1-1 stond alweer op het scorebord.

In de 2e helft besloot Bodegraven iets verder vooruit te gaan spelen. Wil Bodegraven weg uit die onderste regionen was 1 punt ook niet genoeg. Langzaam maar zeker kreeg Bodegraven de overhand. Met de wind in de rug was het ook een stuk makkelijker spelen.

Op het middenveld werden de duels gewonnen en ook de backs van Zaanen en Peralta gaven hun tegenstander geen schijn van kans en droegen aanvallend hun steentje bij. Een slippertje van de laatste verdediger zou de wedstrijd weer openbreken en Bodegraven belonen voor de goede instelling. Veelenturf onderschepte een kapbeweging en had vrij baan richting de vijandelijke goal. De ingevallen Hadi liep mee en werd daarvoor beloond. Veelenturf was niet zelfzuchtig en bood Hadi de niet te missen kans. 1-2. Bodegraven wilde zekerheid en ging vol overtuiging op jacht naar meer marge. Een vrije trap van een meter of 25 ging voor deze marge zorgen. Ruting heeft een fantastische pegel in zijn rechter en zorgde hiermee ook voor de beslissing en het hoogtepunt van de wedstrijd. Een strakke rechte streep richting de linker kruising. De keeper heeft hem alleen maar gehoord en zag hem daarna in het net liggen. 1-3 voor Bodegraven. Een verdiende overwinning op basis van het vertoonde spel.

Weinig tot niets weggegeven en voldoende kansen gecreëerd. El Boutaybi en Zaal hadden in een 1 tegen 1 met de keeper de score nog hoger uit kunnen laten vallen maar het ontbrak hen aan geluk. Bodegraven dat vandaag met, individueel gezien, minder kwaliteit begon liet zien dat wanneer je voor elkaar strijd en passie wil leveren je misschien nog wel een stuk verder kunt komen.

Zondag komt hekkensluiter ASW op bezoek in Bodegraven en zal de VVB dit positieve gevoel een vervolg willen geven. Om 14.00 uur zal de scheidsrechter voor het startsignaal blazen.

image1 [191096]

image5 [191100]

image6 [191101]

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie