Bodegraven verliest op bezoek bij HOV/DJSCR

De uitwedstrijd van Bodegraven bij het Rotterdams HOV/DJSCR leverde niet het gewenste resultaat op voor de roodhemden. De gastheren hadden licht overwicht en wisten met behulp van twee strafschoppen de punten in Rotterdam te houden, het werd uiteindelijk 3-2.

Een licht duwtje in de rug van een Rotterdamse aanvaller door Dani Peralta gaf HOV/DJSCR na ruim 20 minuten de kans om op voorsprong te komen. Keeper Marco Vonk had geen antwoord op de feilloos ingeschoten strafschop, echter had de scheidsrechter geconstateerd dat er een aantal spelers van HOV/DJSCR al het strafschopgebied hadden betreden voordat de strafschop was genomen. Poging twee belandde eveneens achter de kansloze Marco Vonk, 1-0. Ook Bodegraven mocht niet veel later na een lichte overtreding op Gerrit Hulters een strafschop nemen. Michel Groen, spelend op de plek van de geblesseerde Tony Rietveld, maakte vanaf elf meter geen fout.

Na rust leek er niet heel veel aan de hand voor Bodegraven. Hoewel het zelf niet tot het creëren van grote kansen wist te komen, had het de gastheren dusdanig in bedwang dat ook Marco Vonk zijn doel schoon kon houden. Een flitsende combinatie over de linkerflank door de Rotterdammers zorgde na een dik uur spelen wel voor de 2-1. HOV/DJSCR mocht bovendien een kwartier later opnieuw vanaf elf meter aanleggen na opnieuw een lichte overtreding in het strafschopgebied, ditmaal door Michel Groen. Ook deze poging kon door doelman Marco Vonk niet worden gestopt.

Invaller Saad el Boutaybi bracht tien minuten voor het eindsignaal de spanning nog wel terug met een knappe goal vanaf de rand van het strafschopgebied. Bodegraven zette alles op de aanval, en claimde in de blessuretijd een strafschop na hands van een Rotterdamse verdediger. Dit werd echter niet gezien door de scheidsrechter, waardoor Bodegraven met een 3-2 nederlaag en lege handen het veld kon verlaten.

Tot overmaat van ramp zag Bodegraven alle concurrenten in de strijd om nacompetitie en degradatie wel winnen. Bodegraven zakt nu naar de 11 plaats, en dat betekent spelen van de nacompetitie. Er zijn echter nog 3 wedstrijden te spelen, en alles is nog mogelijk. Komende week gaat Bodegraven op bezoek bij CKC. Eerder dit seizoen wist Bodegraven deze ploeg met maar liefst 7-0 te verslaan.