CVC deelt gevoelige tik uit aan koploper DoCos

Reeuwijk, 23 april 2016 – Met vijf opeenvolgende overwinning op zak was het tijd voor de ultieme test voor de equipe van Gerard van Ruitenburg, de thuiswedstrijd tegen koploper DoCoS. DoCoS leunde in aanloop naar deze wedstrijd op een comfortabele zeven punten voorsprong, maar mag op bezoek bij een ploeg die een aardige reeks heeft neergezet. Met een schorsing van René van den Heuvel, en het wegvallen van Auke Meijers die naar Amerika vertrokken is om daar te gaan trouwen, had de trainer iets minder opties dan de laatste weken.

Onder een licht wolkendek ging de wedstrijd van start, en snel bleek dat het een interessante ontmoeting ging worden tussen de nummers 1 en 2 van de derde klasse A. Al binnen de minuut kwam CVC al voor de eerste maal in het zestien meter gebied van DoCoS, maar wist nog niet tot scoren te komen. Het was kort daarna dat keeper Rob Verwaal centrale verdediger Paul Steenbergen inspeelde. Deze liep prima op en wist aan de linkerkant de opkomende back Aksel Koopman te vinden. Koopman draaide uiterst handig weg bij zijn directe tegenstander en stoomde op aan de linker flank. Een uitstekende voorzet werd pardoes in het eigen doel gezet door een verdediger van DoCoS: Na minder dan drie minuten voetballen zat CVC al in een zetel. In het vervolg van de tweede helft was er enerzijds een DoCoS te zien dat veelvuldig zocht naar de lange bal op de uit de kluiten gewassen spitsen, en Reeuwijk dat aanvankelijk voetballend tegengas wilde bieden, maar in de uitvoering wat ongelukkig was. DoCoS, dat in het gehele team over veel lengte en sterke koppers beschikt werd vooral gevaarlijk uit corners en vrije trappen. Na een minuut of veertig voetballen gooide de rechtsback van de bezoekers er weer een lange trap uit, die als een eeuwigheid onderweg leek. Door matige communicatie in de Reeuwijkse defensie was het de opgekomen centrale verdediger van DoCoS die de bal zo in mocht koppen: 1-1.

Na rust was het niet lang wachten op het volgende wapenfeit. Joep van Keulen, die uitstekend uit de verf kwam vandaag, verstuurde een ragfijne pass richting Jessy Leidelmeijer. Deze nam de bal goed mee en wist de punt van zijn klassiek zwarte voetbalschoen zodanig tegen de bal te krijgen dat de bal zo langs de Leidsche doelman schoof: 2-1. In de fase hierna ging enerzijds DoCoS op zoek naar een gelijkmaker, maar kwam het niet heel gemakkelijk door de Reeuwijkse defensieve muur heen. Aan de andere kant ontstond er voor de Reeuwijkers natuurlijk wat meer ruimte achter de verdediging van de Leidenaren. Het spel golfde wat op en neer, met aan beide kanten het één en ander aan kansen. De prima ingevallen Joery Castano was nog dichtbij, maar wist niet te scoren. Na een lange blessuretijd floot de prima fluitende leidsman uiteindelijk voor het laatst op zijn fluit, en bepaalde de eindstand op 2-1 in het voordeel van de Reeuwijkers.

Deze zege betekent voor CVC alweer de zesde op rij, wat een fiere koppositie in de derde periode betekent. Verder is het gat met koploper DoCoS geslonken tot vier punten, en neemt CVC weer wat meer afstand van achtervolger Kagia. Met nog drie wedstrijden op het programma is theoretisch alles nog mogelijk, het belooft dan ook een interessante slotfase van de competitie te worden. Volgende week staat de derby uit tegen WDS op het programma. WDS staat op twee punten achter CVC in de derde periode, dit is dan ook zeker een wedstrijd die op het scherpst van de snede uitgevochten zal worden.