Verslag van Vriendenschaar – KOAG

In de wetenschap dat vandaag twee ploegen onder Vriendenschaar staan, spelen zij  tegen elkaar (Korbis– Weidevogels) en er dus zeker puntverlies zou ontstaan, kon Vriendenschaar vandaag bij een overwinning (of gelijkspel) hele goede zaken doen. Alleen even winnen van KOAG uit Krimpen a/d IJssel. Deze ploeg treft Vriendenschaar nu zelfs voor de vierde keer dit seizoen (2x veld, 2xzaal). En drie keer werd er verloren, in de laatste ontmoeting werd Vriendenschaar zelfs compleet van de mat gespeeld. Rolf de Bree herstellende van zijn blessure ging het vandaag voor het eerst op het veld weer proberen, Marissa Zijm was door haar opgelopen kneuzing vorige week nog niet inzetbaar. Zij werd vervangen door de zeer geroutineerde Anita Koster.




Het ging uiterst moeizaam, beide ploegen gaven nauwelijks verdedigend iets weg. Na de 0-1 uit een strafworp scoorde de vandaag weer uitstekend spelende Merel van Wensveen haar eerste treffer. Direct daarna liet Anita Koster zien hoe je door slimme looplijnen, jezelf vlak voor de korf vrij kunt spelen, 2-1. Koag kwam langszij, maar het was duidelijk dat het vandaag een echte wedstrijd kon worden en Vriendenschaar gewoon kans zou hebben vandaag op de punten. Bij 3-5 in een fase waar Vriendenschaar het even moeilijk had, zorgde de onbevangenheid van Emma van Wensveen weer voor een beetje lucht, 4-5. Daarna gooide Ron Koster zijn tweede, van de vier strafworpen die hij vandaag verzilverde, erin. Ruststand 5-6. En dan weten de spelers hoe de vlag er voor staat. Het kon dus vandaag. Hoe moeizaam ook, korfballend proberen onder de druk van KOAG uit zien te komen. In het eerste stuk van de tweede helft leek het Vriendenschaar niet meer te lukken. KOAG is gewoon een sterke tegenstander en het collectief van de Bodegravers leek daar niet meer tegenop gewassen. De hele week ziek geweeste Rianne Kwakernaak was helemaal leeg en liet zich vervangen, door de (ook al) geroutineerde en slimme Anita van Leeuwen. Beide Anita’s in het aanvalsvak was om je vingers bij af te likken. Langzaam kwam Vriendenschaar wat beter in de wedstrijd te zitten en daar waar het bij KOAG helemaal niet meer lukte kwam Vriendenschaar 5 minuten voor tijd gewoon langszij, 10-10. Er op en er over, ook al was het allemaal niet mooi het was wel heel lekker.

Vriendenschaar trok de overwinning naar zich toe, de laatste strafworp van Ron Koster ging er in en natuurlijk Emma van Wensveen weer, die er patent op lijkt te hebben om de laatste genadeklap uit te delen. KOAG gooide er nog een alles of niets slotoffensief uit, maar de Vriendenschaar verdediging stond als een granieten huis, alleen wat verre schoten uit het voorveld die geen korf troffen, was nog het enige wapenfeit van de Krimpenaren. Een hele mooie verdiende en belangrijke overwinning, het kan nu bijna niet meer misgaan, 6 punten voor op de degradatieplek, met nog 3 wedstrijden te gaan. Gedeeld 3e samen met GKV en ODO en een Vriendenschaar dat het gewoon goed doet.

Komend weekend geen wedstrijden, maar wel een hele mooie zaterdag voor aanvoerder Ron Koster, die zijn JA woord zal geven aan zijn Rolinda. De selectie is daar natuurlijk bij aanwezig.

Foto Vriendenschaar - KOAG

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie