RVC verslikt zich in GLZ Delfshaven

De laatste loodjes breken aan in de 2e klasse D. RVC mag nog 3 keer aantreden in de competitie en een van die wedstrijden was zondag 1 mei, uit tegen GLZ Delfshaven.
RVC had voorafgaand aan de wedstrijd nog alle hoop gevestigd op een mogelijke nacompetitie plek, maar om dit in eigen handen te houden moest er wel van GLZ gewonnen worden.

De thuisploeg liet RVC er vanaf het begin voor werken. GLZ startte scherper en met meer overtuiging dan RVC en wist dan ook steeds dichtbij het Reeuwijkse doel te komen. Tot hele grote kansen kwam het niet, mede door goed optreden van de verdediging, maar ook RVC kreeg weinig klaar gespeeld. Door de druk van GLZ werd de lange bal veelvuldig gehanteerd, maar deze werden makkelijk verwerkt door de sterke verdediging van GLZ Delfshaven. Het spel ging op en neer en bij het rust signaal waren voor beide ploegen alle kansen op de winst nog aanwezig.

De tweede helft was RVC ook niet bij krachten om het GLZ echt moeilijk te maken. De thuisploeg won de meeste duels en wist de bal makkelijker in de ploeg te houden. RVC kon hierdoor op geen moment in de wedstrijd het zo geprezen eigen spel laten zien waardoor de wedstrijd af leek te gaan op 0-0. Tot in de laatste minuut, toen de rechtsbuiten van GLZ een actie naar het midden maakte en langs de RVC verdediging en keeper kon inschieten. In de resterende minuten kon RVC ook geen aanzet doen richting het doel van de tegenstander en ondanks dat GLZ met tien man eindige (2x geel en daarna nog eens direct rood) was het de verdiende winnaar.