CKV Reeuwijk pakt punten

De Reeuwijkse korfballers hebben afgelopen zaterdag relatief eenvoudig gewonnen van het Maaslandse Odo. Het duel was niet van een hoogdravend niveau, maar duidelijk was wel dat Reeuwijk de enige ploeg was die wilde winnen.

blank


Beide ploegen kunnen in de competitie niets meer bereiken. Reeuwijk is, door de net-verloren wedstrijd tegen Korbis, gedegradeerd, terwijl Odo in de middenmoot staat en niet heel veel meer kan bereiken.

Doel van de wedstrijd was dan voor de Reeuwijkse korfballers om te laten zien dat ze het niveau wel aankunnen, maar dat het erg sterkte tegenstanders heeft getroffen in een zware tweede klasse poule. Niet alleen degraderen er twee ploegen uit de poule, maar ook zijn de tegenstanders in hun zaalpoule allemaal bovenin geëindigd.

 

Het eerste doelpunt viel aan de kant van de thuisspelende ploeg, daarna was het Reeuwijk dat de leiding nam en dat heel de wedstrijd hield. Bij een tussenstand van 3-5 lukte het beide ploegen een tijd niet om tot scoren te komen. Reeuwijk brak als eerste de ban en daarmee nagenoeg ook het verzet van Odo. Met een ruststand van 4-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Reeuwijk had de voorsprong niet verwacht, maar op basis van het spelbeeld was het wel een verdiende voorsprong. Voor de tweede helft was het devies om vooral te blijven doorgaan met de combinaties en uiteraard het afronden van de kansen. Robin Benard had aan dat advies voldoende om zijn team op sleeptouw te nemen en zelf meerdere malen de korf te vinden. De wedstrijd werd uiteindelijk gecontroleerd uitgespeeld en met een 10-15 overwinning behaalde Reeuwijk een prima overwinning. Reeuwijk heeft nu 5 punten, helaas dus onvoldoende voor handhaving. Volgende week wacht nog wel gemeentegenoot Vriendenschaar. In de heenwedstrijd werd Reeuwijk in de beginfase overlopen door die ploeg. Nu is het aan Reeuwijk om het seizoen met een goed gevoel te eindigen. De wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op het eigen veld in Reeuwijk.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie