Tirza van der Wolf zesde op 5000 meter bij NK atletiek

Hardloopster Tirza van der Wolf is afgelopen zondag tijdens het NK Atletiek in het Olympisch Stadion zesde geworden op de 5000 meter.




Met haar tijd van 16.58.49 verbeterde ze haar persoonlijk- en clubrecord met maar liefst 35 seconden. Al snel na de start werd het deelnemersveld in een lang lint getrokken, dat aangevoerd werd door een groep van drie loopsters. Van der Wolf kwam in eerste instantie op de negende plaats te lopen. ,,Ik besloot er mijn eigen race van te maken. Door op de juiste moment dames in te halen, kon ik opschuiven in het veld.” Uiteindelijk liep ze op de zesde plaats, maar het was vechten om die polek te behouden. ,,Op het laatst werd het erg pittig, maar gelukkig kon ik mijn positie behouden en een dik PR lopen van 16.58.49.”

Tirza NK Amsterdam

 

Recordregen SC Reeuwijk houdt aan

SC Reeuwijk-atlete Inge Verleun is eerste geworden in het eindklassement van de meisjes C2. Vrijdag 17 juni stelde ze deze eerste plaats zeker tijdens de blokmeerkamp voor CD junioren van de regio Zuid-Holland Midden. Op deze avond scherpte ze ook haar persoonlijke records bij het discuswerpen en op de 600 meter. Ook Madelief de Jong, Robin Droog en Dieke van de Pest verbeterden vrijdag in Waddinxveen hun eigen beste prestatie op de 600 meter, kogelstoten en discuswerpen. Bij de jongens, die vrijdag hun programma afwerkten in Boskoop, verbeterde Elmar van Erkel zijn  pr’s op de 1000 meter, de stap-stap-sprong en het speerwerpen.

Bij de pupillen, die een dag later in Zoetermeer in actie kwamen, was het maar liefst 28 keer raak. Bij de korte (40 meter) en de lange sprint (60 meter) gingen persoonlijk records aan flarden, maar ook bij het hoog- en verspringen, het vortexwerpen en het kogelstoten werd menig record uit de boeken gelopen en geworpen. Het team van Loes van den Berg eindigde bij de pupillen A1 op de eerste plaats. Tweede plaatsen waren er voor de meisjes pupillen A2 en de jongen pupillen A1 van SC.

Romy van Maaren pupillencompetitie

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie