Diede de Groot geeft rolstoeltennisclinic voor leerlingen Basisschool De Wegwijzer bij Tennisvereniging Slagwaardig‏

Op vrijdagmiddag 8 juli zal Diede de Groot uit Oudewater een rolstoeltennis-clinic geven op tennisvereniging Slagwaardig. De pas 19-jarige Diede is een zeer getalenteerde rolstoeltennisster die momenteel zevende staat op de wereldranglijst. Zo wist ze vorige week in Frankrijk, op weg naar de finale, nog van de nummer 1 van de wereld te winnen. Ze is bij haar debuut daarom al gelijk één van de kanshebbers op een medaille bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
Diede geeft de clinic aan leerlingen van haar oude basisschool De Wegwijzer uit Driebruggen. Die kinderen hebben de laatste weken namelijk geld opgehaald voor de Gehandicaptensport. Dit deden zij door middel van een ‘Sponsorrol’, waarbij de kinderen in een rolstoel een zo groot mogelijke afstand moesten afleggen. Dit deden zij in estafettevorm met groepjes van vier. Uiteindelijk haalden ze hiermee meer dan €2.600 op voor het goede doel!
De ‘Sponsorrol’ is een vervolg op een wereldrecordpoging die Diede vorig jaar ondernam. Toen beoefende zij, samen met drie andere rolstoeltennissers, maar liefst 26 uur onafgebroken haar sport. Daarmee verbraken zij het Australische record van een jaar eerder. Dit ‘Record 4 Rio’ was de officiële kick-off voor het Paralympische traject richting de Spelen in Brazilië. Tevens werd er met de recordpoging bijna €26.000 opgehaald, waarvan een groot gedeelte ging naar het Fonds Gehandicaptensport. Met de sponsorrol bij basisschool De Wegwijzer gaat er wederom een zeer mooi bedrag naar dit Fonds, dat als doel heeft om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Als dank zal Diede aan de beste groepjes van elke klas een clinic geven, zodat die kinderen ook kunnen ervaren hoe het is om in een rolstoel te tennissen. Tennisvereniging Slagwaardig uit Waarder stelt hiervoor de banen beschikbaar en iedereen is van harte welkom om te komen kijken. De clinic begint vrijdag om 12.45 uur. Na afloop rond 14.00 uur zal Diede ook nog een demonstratiepartij spelen tegen TVSW-tennisser Robbert Ladan.

diede-de-groot-2




diede-de-groot-lotto-nk-tennis-2015

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie