Bodegraven start beker met nipte nederlaag

Bodegraven is de bekercompetitie gestart met een nipte nederlaag tegen Altior. De ploeg van oud-Bodegraven trainer Jan Wouters won op het veld van Bodegraven met 3-2.

Bodegraven moest het in de eerste officiele wedstrijd van het seizoen doen zonder de nog geschorste Youri Voordouw en Mohammed Laauoar. Dani Peralta was wegens werkverplichting niet aanwezig en Midas Ruting was een weekendje weg en ontbrak eveneens. De uitgedunde ploeg had in het in de eerste helft tegen het stugge Altior. Altior stond verdedigend goed en maakte het de defensie van Bodegraven via een lange spits en twee rappe buitenspelers flink lastig. Bodegraven was daarentegen slordig in balbezit en kwam daardoor niet lekker in zijn ritme. Het resulteerde in een 0-2 ruststand, die nog hoger uit het kunnen vallen, echter verkeerde doelman Marco Vonk in bloedvorm.

Na rust stapte er een ander Bodegraven uit de kleedkamer. Het speelde zorgvuldiger, werkte hard en creëerde een aantal goede kansen. Onder andere Sam Bottenberg en Fahad al Badri hadden een goede kans om de aansluitingstreffer te scoren. Het was echter Frank Veelenturf die de trekker als eerste met succes overhaalde. Zijn lage inzet na een aanval over rechts was onhoudbaar voor de doelman.

Bodegraven ging vervolgens met meer risico spelen, waardoor er ruimte ontstond voor de snelle voorwaartsen van Altior. Dit resulteerde 5 minuten voor tijd in een strafschop voor de bezoekers. Randy Zaal vergreep zich aan de rechtsbuiten, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees. Doelman Vonk was op de lage en harde inzet kansloos, waardoor Altior een 3-1 voorsprong nam. In de slotfase kwam Bodegraven nog wel terug tot 2-2. De Langeraarse doelman kon een schot van Erwin Emonds slechts deels pareren, waarna de attente Marc Goudkuil de bal tegen de touwen wist te werken.

Daar bleef het echter bij, waardoor Bodegraven het offiele begint met een nipte nederlaag. Als de lijn van de tweede helft wordt doorgetrokken ziet het er overigens wel goed uit voor de roodhemden. Komende dinsdag (23 augustus) speelt Bodegraven thuis om 19:30 uur zijn tweede bekerwedstrijd tegen Hillegersberg. Zondag 28 augustus gaat Bodegraven op bezoek bij WVC. Een week later start de competitie voor Bodegraven met een thuiswedstrijd tegen HOVJDSCR.