Bodegraven onderuit bij NOC Kralingen

Bodegraven is er ook in de tweede competitiewedstrijd niet in geslaagd punten te pakken. Tegen NOC Kralingen werd met maarliefst 4-0 verloren. Bij rust keek Bodegraven al tegen een onoverbrugbare achterstand van 3-0 aan.

Waar de ploeg van het trainersduo Frank Bakker en Willem Dekker vorige week nog een aardige pot voetbal op de mat wist te leggen was het deze week een heel ander verhaal. Wellicht dat de ploeg nog met de najaarsmarkt nog in de benen het veld op stapte. NOC Kralingen was in alle opzichte de bovenliggende partij en profiteerde bovendien dankbaar van de fouten die door Bodegraven werden gemaakt. Zo leidde een slippertje van Dani Peralta al snel de 1-0 in. Peralta leek makkelijk te kunnen uitverdedigen maar trapte over de bal heen, waarna de rechtsbuiten de bal prima voor de voeten van de attende spits wist te leggen, die dit buitenkansje niet onbenut liet.

Uit scherpe corner bij de eerste paal wist dezelfde speler van NOC Kralingen niet veel later opnieuw het net te vinden. Hij kwam voor verdediger Erwin Emonds en kopte hard raak. Toen er na een half uur spelen ook nog eens simpel balverlies werd geleden voorin counterde Kralingen rap naar de 3-0. Een voorzet werd bij de tweede paal neergelegd, waar de spits uit een schijnbare onmogelijke positie de bal via doelman Marco Vonk nog binnen wist te werken. Hoewel Bodegraven dus een offday beleefde kreeg het ook in de eerste helft al kansen om de achterstand te verkleinen. Echter, het vizier stond bij de gehele Bodegraafse ploeg niet op scherp.

Na rust kwam Bodegraven iets beter in het spel, maar echt in de problemen is de Rotterdamse doelman de gehele middag niet geweest. NOC Kralingen breidde in de slotfase de voorsprong nog uit naar 4-0 na een communicatie fout tussen doelman Vonk en verdediger Tony Rietveld. Komende week kan Bodegraven zich herstellen tegen het onbekende PVC. Bodegraven speelt dan thuis en de aftrap is om 14.00 uur.