Vriendenschaar op schot tegen Kios

Alweer kortebroekenweer deze zaterdagmiddag op sportpark de Groene Zoom, in Bodegraven. Vriendenschaar stapte vol goede voornemens het veld in, om vandaag nu eens wel aan het langste eind te gaan trekken. 3 gespeeld en slechts 1 punt, was tot nu toe wel een hele schrale oogst. Enfin, Vriendenschaar was er klaar voor.

Gelijk twee rake schoten van Emma van Wensveen gaven de burger nog meer moed en dat was nog niet alles in de beginfase van de wedstrijd. Waar Kios nog aan het zoeken was hoe zij het beste konden aanvallen, speelde Vriendenschaar zeer gedisciplineerd naar een 6-0 voorsprong. Een begin waar je wat mee kan. Kios was nog niet geslagen en daar waar het bij Vriendenschaar niet meer zo soepel ging als in de eerste 15 minuten kwam Kios wel beter in haar spel. Via 7-3 werd er gerust met een 9-4 voorsprong.

De start van de tweede helft begon nerveus voor Vriendenschaar. Veel vrije ballen tegen, die nu wel korf troffen. Kios kreeg een beetje hoop bij een tussenstand van 10-7. Het leek wel of het warmlopen van mogelijke wisselspelers de Bodegravers weer het elan gaven van de beginfase. Wisselen was opeens niet meer nodig, de 11-7, 12-7 en 13-7 waren voldoende om alle hoop bij de Nieuw Vennepers de bodem in te slaan. Het laatste kwartier kon iedereen nog genieten met de zekerheid dat er vandaag gewoon gewonnen ging worden , zonder een zenuwslopend slot. 19-12 was de uiteindelijk eindstand. Een zeer verdiende overwinning, en gezien het vertoonde spel voldoende perspectief voor nog veel meer goede resultaten deze competitie.