Vrijwilligers aan het werk in het Kennedybos te Reeuwijk

In het voorjaar van dit jaar is er middels een burgerparticipatie een Adoptiegroenplan tot stand gekomen. Vrijwilligers en Gemeente Bodegraven-Reeuwijk tekenden voor hun bijdrage voor het Kennedybos. Een mooie natuurlijk ogende vitrinebord werd tijdens deze avond onthuld. Een poster met diverse onderwerpen over de inhoud van het bos. Inmiddels is de zomer gepasseerd en heeft de herfst zijn intrede gedaan. Tijd voor een nieuwe poster. De poster vertelt iets over de onlangs gesignaleerde bosuil een opdracht voor de jeugd en nog andere items.




De vrijwilligers willen graag benadrukken dat een bescheiden stuk groen van zeer groot maatschappelijk belang is voor de wijk. Voor jong, belegen en wat oudere generatie. Ouderen mensen worden bij een mooi uitziend bos meer uitgenodigd om bij het initiatief om naar buiten te gaan en mogelijk enthousiast van een ommetje door het mooie bos of even in het zonnetje zitten. Ook voor minder valide zoals rolstoel, scootmobiel of met rollator is het nu mogelijk om een bescheiden wandelingetje te maken. Met dank aan de support vanuit De Herbergier die meehielpen met testen en beoordelen. De scouting zal dit jaar zorgen voor vogelhuisjes ter ondersteuning van enkele vogelsoorten. Een sponsor heeft zich aangeboden om te zorgen voor materiaal! Kortom vele mooie initiatieven zijn tot stand gekomen. Er zijn nog vele verbeteringen genoteerd maar we hebben een mooie start gemaakt!

Ideeën, suggesties voor volgend jaar, paadjes maken, vuil rapen ( veel glas en wat vorken?) , hout verzamelen op rillen, roosjes snoeien, aanplant verplaatsen, gezamenlijk tot slot koffie, thee, warme chocomel & cake. Graag zien we jullie weer in het nieuwe jaar! Zou geweldig zijn? De eerst volgende activiteit wordt door Scouting Reeuwijk opgepakt, vogelhuisjes monteren! Met dank aan Timmerbedrijf Leo Nobel uit onze wijk, leonobel.nl, die spullen aanlevert.

14793795_10209504479222601_580475333_n

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie