GroenLinks is teleurgesteld dat Zuid-Holland de treinreiziger letterlijk in de kou laat staan 

Duizenden reizigers hebben last van vertragingen en niet rijdende treinen in Zuid-Holland. Op het traject Leiden-Alphen-Utrecht komt dat mede doordat het al jaren geleden toegezegde dubbelspoor steeds opnieuw uitgesteld wordt. GroenLinks vindt het onacceptabel dat de reizigers op dit traject nog steeds zoveel last hebben van treinuitval en vertragingen. Vandaag (18 januari) heeft GroenLinks de gedeputeerde om actie gevraagd. De gedeputeerde erkende dat de situatie onwenselijk is, maar maakte geen aanstalten om actie te ondernemen.




Doordat er steeds opnieuw veel treinen uitvallen en er vrijwel dagelijks veel vertraging op dit belangrijke traject is verliezen steeds meer reizigers hun geduld. GroenLinks begrijpt deze frustraties heel goed. Statenlid Berend Potjer: ’telkens wordt beloofd om spoedig een tweede spoor op dit traject aan te leggen, maar iedere keer weer krijgen we te horen dat dit uitgesteld wordt. De provincie wijst naar de Rijksoverheid en ook de minister handelt niet met urgentie. Voor GroenLinks is de maat nu vol. Wij willen reizigers in de trein en niet op het perron’

Ook de GroenLinks fractievoorzitter van Bodegraven-Reeuwijk Robèrt Smits ondervindt dagelijks de ellende op het spoor Bodegraven-Leiden, gekscherend noemt hij deze lijn de ‘snertlijn’. ‘Geregeld allerlei storingen, je weet niet waar je aan toe bent. Daar komt nog bij dat de communicatie van de NS op het perron ronduit slecht is en vaak niet te verstaan. Reizigers staan soms een kwartier op het perron zonder te weten of de trein nu wel of niet komt. Is er dan een trein dan is die in de spits ook barstensvol. Ook mijn kinderen ondervinden dagelijks de strubbelingen. Ze hebben al verschillende lessen gemist of gaan een uur eerder weg als er tentamens zijn’. Robèrt Smits is het echt zat. ‘Treinreizen moet weer leuk worden en betrouwbaar zodat je op tijd op school of op je werk komt. Het zou zonde zijn als reizigers weer in hun auto gaan stappen. Dan creëren we weer een ander probleem’.

GroenLinks zal de ontwikkelingen rondom het Zuid-Hollandse spoor blijven volgen en zich ervoor blijven inzetten zodat de OV reizigers fatsoenlijk en betrouwbaar kunnen reizen.

Ingezonden door: Robèrt Smits

Foto: Matthijs Schreurs

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie