ESTO verliest return tegen PVC

Met 1-3 verlies moest ESTO thuis het hoofd buigen voor het sterke PVC. Tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen in september vorig jaar viel het al op dat deze Utrechtse ploeg kanshebber is voor een hoge notering. Met wat geluk werd toen door ESTO gewonnen en dat geluk leek er in de eerste helft van deze return ook te zijn. In een boeiende eerste helft met twee prima voetballende ploegen waren de kansen aan weerszijden om in te lijsten. Dat maakte de wedstrijd ook bijzonder aantrekkelijk. Een beetje fortuinlijk kwam ESTO in de 17e minuut op voorsprong. De keeper van PVC had moeite met een hard en stuiterend schot van Lars Verheul en liet de bal los. Stojan Cekic was er razendsnel bij om de bal in het doel te wippen. Voor Stojan was het zijn eerste officiële optreden bij ESTO, dan direct scoren houdt een belofte in. Met nog een klein half uurtje op de klok werd de wedstrijd steeds leuker en spannender. Grote kansen en prima keeperswerk van Joey Anker hield de stand tot de rust op 1-0 voor de thuisploeg. Binnen twee minuten na rust maakten de blauwen uit Utrecht de stand gelijk en lieten daarna zien wie alle recht had op een overwinning. Anderzijds liet ESTO het gebeuren. In bezit van de bal was er vaak sprake van een diepe ongestuurde trap naar voren. Van enige opbouw en rust aan de bal was geen sprake meer. Natuurlijk had dat ook te maken met de uitstekend spelende tegenstander. Het lukte ESTO nauwelijks meer om PVC nog terug te dringen op hun helft. Zo viel halverwege de tweede helft de 1-2 en in de 90e minuut zelfs de 1-3.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Vreeswijk. Opnieuw een club uit de Utrechtse regio. Zij staan met een wedstrijd minder slechts een puntje onder ESTO. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets