Doelpuntrijk oefenduel Bodegraven

De weersomstandigheden zorgde ervoor dat de wedstrijd van Bodegraven tegen HOV/DJSCR al op zaterdagavond werd afgelast door de club uit Rotterdam. Bodegraven vond in Nicolaas Boys een prima sparringspartner. Op het kunstgrasveld in Nieuwveen zagen een handjevol toeschouwers een doelpuntrijk duel dat na 90 minuten in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Bodegraven was in de openingsfase nog niet bij de les. Al na 4 minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Een corner en een rappe counter bezorgden met name het trainersduo Dekker/Bakker flinke hoofdpijn. Gelukkig wist de ploeg de knop snel om te zetten en legde het een prima pot op de mat. Er werd verzogd gevoetbald en naarmate de wedstrijd vorderde, wist Bodegraven ook flink wat kansen te creëren. Dit leverde een 2-2 ruststand op. Frank Veelenturf mocht na een handsbal vanaf 11 meter aanleggen voor de aansluitingstreffer. Randy Zaal wist niet veel later de 2-2 te scoren na een prima actie en voorzet van Frank Veelenturf. Met een beetje geluk had Bodegraven zelfs al op 3-2 kunnen staan. Appie Kalleche had echter het vizier nog niet op scherp staan nadat Erwin Emonds een prima voorzet had afgeleverd.

Na rust moest Bodegraven na wat personele wijzigingen weer wat zoeken naar de structuur. Hier wist Nicolaas Boys van te profiteren. Een fraaie aanval vol combinaties zorgde voor de 3-2 en onoplettenheid bij een corner zelfs voor de 4-2. Opnieuw wist Bodegraven de rug te rechten en vocht het zich terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in 2 doelpunten. Invaller Rachid Bajja scoorde op aangeven van Randy Zaal de 4-3 en Appie Kalleche wist vlak voor tijd nog de gelijkmaker te scoren door een prima aanval af te ronden.

Komende week komt NOC Kralingen op bezoek en zal Bodegraven het goede spel van afgelopen weken opnieuw op de mat moeten neerleggen wil de ploeg het de Rotterdammers lastig kunnen maken. Aftrap aan de Groene Zoom is om 14.00 uur.