Glasvezel en nieuwe waterleiding voor De Meije

Op donderdag 9 februari 2017 vond de officiële handeling plaats voor de oplevering van een glasvezelnetwerk en vervanging van de waterleiding in de wijk De Meije in Bodegraven. Dit vond plaats in de Willibrord-Milandschool.




 

Hard gewerkt

Waterleidingbedrijf Oasen heeft het afgelopen jaar hard gewerkt in De Meije aan het vervangen van de transportdrinkwaterleiding. De oude gietijzeren waterleiding lag in het wegprofiel en is nu vervangen met een tracé in de voortuinen. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt, zodat netwerkbeheerder Rekam een glasvezelkabel kon aanleggen. Hiervoor was al een jarenlange wens van inwoners van De Meije. Ook de Willibrord-Milandschool is inmiddels aangesloten op het snelle glasvezelnet.

 

Sinds 2012

De eerste gesprekken over vervanging van de waterleiding dateren van 2012, naar aanleiding van veel klachten over lekkages en waterdrukproblemen. De uitvoering van het project startte in 2014. In 2015 werd bovendien een openbaar drinkwatertappunt geplaatst bij de picknickplaats in De Meije. Oasen, de werkgroep Meijebelangen en de gemeente hebben de realisatie van de nieuwe waterleiding ervaren als een goede, plezierige samenwerking.

 

Openingshandeling

Bij de openingshandeling waren aanwezig: Peter Oskam (Rekam), Richard Advocaat (Oasen), Martin Stolwijk (ex-voorzitter Stichting Werkgroep Meijebelangen), Jos Schouten (Stichting Werkgroep Meijebelangen), Kees Oskam (wethouder), Luc Ettema (gemeente), Marlo Vuyk (gemeente), diverse leden van Stichting Werkgroep Meijebelangen en diverse inwoners van De Meije.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie