Gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt Vakantieservice aan

De weken rond de vakanties staan erom bekend dat het risico op inbraak in woningen extra groot is. Dat hoeft u er natuurlijk niet van te weerhouden om op vakantie te gaan.

De voorjaarsvakantie breekt bijna aan. Gaat u ook skiën of zoekt u juist de zon op? Inbrekers zijn in deze periode extra actief en op zoek naar onbewoonde huizen. Deze vinden zij makkelijk als het huis donker is, de post op de mat zich opstapelt en de auto weg blijft.




Voorzorgsmaatregelen

Een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Ook hoe u uw woning achterlaat. Tref daarom minimaal de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Laat buren weten welke periode u afwezig bent.
  • Indien mogelijk: Vraag iemand om uw post uit het zicht te leggen.
  • Niet thuis? Licht aan! Dit kan bijvoorbeeld met een tijdschakelaar.
  • Zorg dat uw woning er bewoond uitziet. Zet bijvoorbeeld kopjes op tafel of vraag buren/familie om afwisselend de gordijnen open en dicht te doen.
  • Sluit uw ramen en deuren altijd zorgvuldig af. Leg uw sleutels uit het zicht.
  • Vermeld uw afwezigheid niet op uw telefoonbeantwoorder, voicemail en sociale media.

Vakantieservice

Gemeente en politie proberen de kans dat er bij u wordt ingebroken nog meer te verkleinen. Als u in Bodegraven-Reeuwijk woont, kunt u daarom gebruik maken van de vakantieservice.

Door het aanmeldformulier in te vullen, brengt u de politie op de hoogte van uw afwezigheid. Agenten surveilleren extra in de vakantieperiodes in buurten en wijken waar relatief veel mensen op vakantie zijn. Uiteraard gaan de gemeente en de politie vertrouwelijk met uw melding om.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie