Uitvoeringen Toneelvereniging Flashback ’94

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart aanstaande brengt Bodegraafse toneelvereniging Flashback ’94 hun jaarlijkse uitvoering ten tonele. Het stuk speelt zich af in een winkelcentrum, waar een deftige, traditionele herenmodezaak en een vlotte, moderne dameskledingzaak naast elkaar zijn gevestigd. Het stuk vertelt hun verhaal en laat zien wat er gebeurt als de twee tegenpolen moeten samenwerken. De uitvoeringen vinden plaats in het Evertshuis. Kaarten a €12,50 per stuk (inclusief consumptie) zijn nog verkrijgbaar via de theaterkassa van het Evertshuis.




Het is opnieuw een bijzonder jaar voor de toneelvereniging met nog steeds een groeiend aantal leden. Vorig jaar schitterde Flashback met het zelfgeschreven stuk Door Dik en Dun. Ook dit jaar hebben zij heel wat in petto, hetzij met bestaand materiaal.

De groep spelers en vrijwilligers werd zo groot, dat besloten werd dit seizoen op te splitsen. Voor het eerst in de geschiedenis van de toneelvereniging speelt Flashback dit theaterseizoen daarom niet één maar twee toneelstukken. Een viertal spelers heeft zich bezig gehouden met een éénakte, dat zij zullen spelen in verzorgings- en bejaardentehuizen in de regio. De rest van de groep speelt (zoals gebruikelijk) een groot stuk, dat dus op 24 en 25 maart aanstaande te zien zal zijn.

Het grote stuk dat Flashback dit jaar speelt draait om twee kledingwinkels en heet Een Kwestie Van Smaak. Een blijspel in drie bedrijven dat traditioneel wordt omlijst door het eigen combo en koor van Flashback. De spelers repeteren sinds oktober op het stuk. De muziek is aan het stuk toegevoegd en speciaal voor de voorstelling uitgekozen. Het zijn bestaande nummers, waarop een nieuwe tekst geschreven is dat aansluit bij het stuk.

De éénakte heet Jopie en Bertus. In de voorstelling die ongeveer een uur duurt, volgen we het wel en wee van een man op leeftijd tijdens zijn eerste dagen in een verzorgingstehuis. Het stuk wordt de komende tijd meerdere malen gespeeld op verschillende locaties. De eerste uitvoeringen zijn inmiddels achter de rug en een groot succes geweest.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie