Belangrijke 3-2 overwinning voor ESTO

Met deze overwinning op de naaste concurrent in de ranglijst behoudt ESTO haar kansrijke positie om mee te dingen naar een prijs einde seizoen. De bovenste acht ploegen staan dicht bij elkaar en verliezen betekent al snel enkele plaatsen zakken. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg wordt het dus dringen geblazen voor nacompetitie en zelfs de hoofdprijs lijkt nog lang niet vergeven. De Rotterdamse ploeg met haar bijzondere fusie-naam was een lastige tegenstander met een goede maar weinig effectieve aanvalslinie. Hun verdediging was zwak en bood ESTO de mogelijkheid om meerdere malen de trekker over te halen. Dat gebeurde echter niet en zo bleef HOVDJSCR tot het laatste moment in de race. Na tien minuten kwamen de Rotterdammers op 0-1 voorsprong. Een lucky schot van 30 meter draaide dankzij de wind tegen de paal in de linker bovenhoek. Enkele seconden verbaasde stilte en toen gejuich van de Rotterdams supporters en spelers. De eerste helft ontspon zich verder tot een goede wedstrijd met grote kansen aan beide zijden. Vanwege slordig afwerken door ESTO en wat keepersgeluk aan Rotterdamse kant lukte het niet te scoren. Anderzijds hield de lat en paal van het ESTOdoel en een geweldige redding van Joey Anker op een vrije trap de 0-1 achterstand ongewijzigd tot de 33e minuut. Een gesmeerde aanval van de jonge ESTO spelers Lars Verheul en Jesper den Besten bracht de bal richting de vrijstaande Wouter-Jan Bos. Hij afrondde eenvoudig af voor de gelijkmaker. Bos behield in 45e minuut op een prima diepe pass langs de lijn het overzicht en Jesper mocht zijn doelpuntje meepikken voor de ruststand 2-1.

Na rust kreeg ESTO de straffe wind in de rug, lang niet altijd een voordeel. Haar tegenstander nam het initiatief en schoof naar voren. De deur stond bij hen open voor een counter maar de balsnelheid met de wind in de rug was vaak te hoog om zorgvuldig af te ronden. Toch lukte dat wel in de 70e minuut. Verdwaasd stond de achterste linie van de Rotterdammers te kijken toen drie ESTO spelers helemaal vrij op hun keeper afstoomden. Jordy mocht de bal in het lege doel schieten voor de 3-1. Toch veerden de Rotterdammers weer op. Uit een vrije trap die over de muur in de rechter bovenhoek belande kregen zijn weer aansluiting. Die kwam er niet en met de 3-2 overwinning was de buit binnen op de Kievitsheuvel.

Volgende week weer een belangrijke pot uit tegen MSV ’19. Zij staan gelijk met ESTO en opnieuw zal geknokt moeten worden voor een plaatsje in de top van de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Door: Han Koevoets.