BuddyBike seizoen 2017 van start

Woensdagochtend 29 maart heeft wethouder Laura Leijendekkers het nieuwe seizoen van de BuddyBike geopend door een klein ritje te maken met de fiets door de Kerkstaat. Tevens wordt het voorzitterschap van de Stichting BuddyBike overgedragen van Oscar Zoomers naar Annemiek van Duurling. Zoomers zal wel bestuurslid blijven.




De BuddyBike is een elektrisch ondersteunde fiets waar jongeren en ouderen, die niet zelfstandig kunnen fietsen, eenzaam zijn of weinig buiten komen als ‘Gast’ samen met een ‘Biker’ een toertochtje kunnen maken. De fiets is ontworpen om naast elkaar te zitten zodat je gemakkelijk met elkaar kunt praten.

En dat is nou juist de kracht van deze fiets aldus fietsenmaker Janwillem. Janwillem heeft de BuddyBike geleverd en hij draagt zorg voor het onderhoud en de stalling van de fiets. De fietsenmaker is onder de indruk van de kracht van de BuddyBike. De meeste fietsritjes starten bij zijn winkel vandaan. Hij ziet de mensen vol spanning en verwachting arriveren, en stralend weer terugkomen na een ritje op de fiets. Het is ontzettend bijzonder om de liefde te zien die gedeeld wordt door de fiets. Mensen zijn er even uit, hebben een praatje, zijn fijn buiten, en kunnen wat zien.

Fietsenmaker Janwillem: BuddyBike is liefde delen

Wethouder Leijendekkers is ook heel erg enthousiast over het initiatief van Stichting BuddyBike. Ze spreekt namens haarzelf en het gehele college als ze zegt ontzettend blij te zijn met dit soort initiatieven vanuit de samenleving. Ze heeft vooral grote complimenten voor alle vrijwilligers die dit project mogelijk maken.

Om haar woorden kracht bij te zetten heeft de wethouder aangekondigd eenmaal per maand zelf ‘Biker’ te willen zijn. Vanaf de eerste week april tot het einde van het seizoen in oktober heeft zij de vrijdagmiddag gereserveerd om met diverse mensen een rondje te gaan fietsen. De eerste ‘Gast’ is al gevonden. De heer Groenendijk, zittende in een scootmobiel, reed niets vermoedend langs. Toen hij begreep wat de bedoeling was van de BuddyBike werd hij meteen enthousiast, hij zou ook wel een keertje mee willen. Dat wordt dus geregeld!

Komend jaar wordt er nog meer samengewerkt met verschillende maatschappelijke organisaties om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van de fiets. Zo wordt er bekeken of de zorgverleners van ASVZ en de bewoners van De Parel in Bodegraven bijvoorbeeld kunnen ondersteunen bij het aannemen van de telefoon en het inplannen van de fietsritten.

Het BuddyBike project wordt getrokken door de Rotaryclub Bodegraven, Gemeente Bodegraven, De zonnebloem, Het Rode kruis, Innerwheel, SAM, Zorgpartners / Vijverhof, SBAB, Evertshuis, Rabobank, Janwillem Fietsenmaker, Stichting Vervoer Van Deur tot Deur, Fysiotherapie en Bonaz. Het gehele project wordt gerund door vrijwilligers.

Zelf een keer op de BuddyBike een ritje maken met iemand? Meer informatie vind je op de website.

De eerste korte rit van 2017; Toevallige passant Ben Beltman werd door de wethouder op straat uitgenodigd om bij haar als ‘Gast’ plaats te nemen op de BuddyBike.

De heer Groenendijk zou graag een keer met de wethouder een rondje fietsen op de BuddyBike

 

Achter v.l.n.r. : fietsenmaker Janwillem van Utrecht, initiatiefnemer Oscar Zoomers, bestuursleden Leon Verhaegh en Gijs van den Wall Bake. Voor v.l.n.r. voorzitter Annemiek van Duurling en wethouder Laura Leijndekkers.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie