ESTO overrompelt v.v.Haastrecht

De 4-0 overwinning van ESTO was een flauwe afspiegeling van hetgeen zich op het veld afspeelde. Kennelijk was de deceptie vorige week tegen MSV ’19 aanleiding voor trainer Pieter van Zoest het voetbalbed eens stevig op te schudden. Daarbij hielp ook de noodzakelijke en zeer verdienstelijke inzet van veel andere spelers. De noodzaak was er vanwege blessures, schorsing en vakantie. Zo starte ESTO met een “gehavende” verdediging die geenszins minder presteerde. Daarin draaide debutant junior Mats Boerboom voortreffelijk mee en konden de andere junioren van hartelust genieten van hun mogelijkheid om in het eerste van ESTO te presteren.

Direct na de aftrap waren de vingertoppen van Joey Anker nodig om een zeker Haastrechts doelpunt te voorkomen. De bal ketste tegen de lat en de rebound viel in zijn veilige armen. Zo kroop ESTO in het begin van de wedstrijd door het oog van de naald, vervolgens waren zij heer en meester op het veld. Duels werden gewonnen en de kansen waren er alleen voor thuisploeg. Junior Jordi Tuithof was ongrijpbaar en Wouter-Jan liet weer eens zijn ouderwetse vorm zien.

Er was veel beweging op het middenveld met als absolute uitblinker good-old Remi Hendriks. Met de rust had het makkelijk al drie nul kunnen staan. De keeper van Haastrecht had een fantastische redding in huis en het schuttersvizier van ESTO stond niet altijd op scherp. De tweede helft bracht na een minuut al het eerste doelpunt. Een lange bal van Gerald Dengering viel achter de Haastrechtse verdediging. Wouter-Jan Bos nam de bal direct op de schoen en liet hem onhoudbaar in de uiterste bovenhoek verdwijnen. Daarna duurde het nog tot 75e minuut eer ESTO het overwicht verder kon verzilveren. Daarvoor waren slechts 5 minuten nodig. Na een goed opgezette aanval over links plaatste Jordy Romijn Wouter-Jan Bos voor de keeper die werd omspeeld. Vanuit een moeilijke hoek schoot Bos prachtig binnen voor de 2-0. Haastrecht ging onmiddellijk meer naar voren spelen. Dat moesten ze echter snel bekopen met een doelpunt van Robin Groenendijk. Met een voorsprong van 3-0 was de koek nog niet op want Robin veroorzaakt zoveel druk op de Haastrechtse verdediging dat uiteindelijk de bal in eigen doel werd gewerkt voor de 4-0 binnen de 80e minuut.

Volgende week gaat ESTO naar en op bezoek bij Gouderak, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets