Vakspelen1-7781

Rebonieuws vraagt raak aan vlogster Britt van der Lugt

De Bodegraafse Britt van der Lugt is deze week druk aan het filmen tijdens de Vakantiespelen in Bodegraven. Elke avond showt zij haar nieuwe vlog (een afkorting voor video weblog) op de Facebookpagina van de Vakantiespelen. 

Wie is Vitamine Britt? 

“Ik ben Britt van der Lugt uit Bodegraven en ben 14 jaar oud. Ik zit op De Goudse Waarden en ga nu naar Havo 3.” 

Waarom ben je begonnen met vloggen?

“Zelf maakte ik vroeger al filmpjes. Denk hierbij aan het presenteren van het journaal of het weer. Dit is altijd voor de fun geweest. Ik was nog jong en werkte toen met simpele apparatuur. De stap naar vloggen werd toen snel gemaakt. Het was niet meer weg te denken op Youtube. Ik let ook altijd goed op wat er in mijn vlog is te zien. Scheldwoorden of afval op straat gooien zal je mij niet zien doen.”

Welke vlogger is je grootste voorbeeld?

“Ik keek veel filmpjes van vlogger Enzo Knol. Hij is echt een held voor mij. Zelf heb ik hem 1x mogen ontmoeten op een meeting in Amsterdam. Toen was het ontzettend druk. Vrienden van mij zagen hem eens op vakantie, toen ik gewoon thuis zat. Een gemiste kans dus.”

Hoe ben je bij de Vakantiespelen terecht gekomen?

“Ik deed vroeger altijd al mee aan de Vakantiespelen. Zowel als kind in de tent als met de huttenbouw. De sfeer is altijd goed. Vorig jaar zochten ze iemand om een week lang te vloggen. Vrienden van mij zagen dit bericht op social media en tagden mijn naam. Zodoende ben ik met de organisatie in contact gekomen en heb de keuring doorstaan.”

Wat zijn de leukste onderdelen om te vloggen tijdens de Vakantiespelen?

“Ik film vooral de gezelligheid. Het is mooi om dit te filmen en bij de mensen over te brengen. Van zo’n week wordt iedereen blij. Daarom doe ik dit dan ook met veel plezier.”  

Hoe doe je ervaring op?

“Zelf kijk ik in mijn vrije tijd veel Youtube filmpjes. Daar zijn ontzettend veel tutorials te vinden over vloggen, maar ook hoe je een vlog kan monteren. Daarnaast heb ik een boek gekocht met allerlei tips. Goede voorbereiding is het halve werk.”

Hoelang ben je bezig met de montage?

“Om 15.00 uur komen de ouders de kinderen ophalen. Ik blijf na de Vakantiespelen altijd nog even hangen. De beelden zet ik dan wel alvast op de computer. Daarna ga ik thuis aan de slag om te monteren. Ik ben zo’n 2 uur bezig met monteren en controleren voordat hij online gaat. Dan in de avond verschijnt mijn vlog op Youtube en wordt deze gedeeld op de Vakantiespelen Facebookpagina.” 

Herkennen de kinderen je bij de Vakantiespelen?

“Ja! Alle kinderen herkennen mij. Ook de ouders zeggen gedag en weten wie ik ben. Na de Vakantiespelen gaat dit ook door. Vaak bij school en zeker als ik boodschappen ga doen bij de JUMBO hoor ik vaak mijn naam vallen. Ik hoef nog net geen handtekeningen uit te delen”

Wat zien mensen op jouw kanaal?

“Op mijn kanaal zien mensen vlogs met daarin uitdagingen met vrienden, maar stellen we elkaar ook vragen. Verder zie je video’s die zijn gemaakt tijdens trampoline springen, voetballen en andere trucs. Ook de dagelijkse bezigheden en mijn games komen erin voor. Ze verschijnen niet op een vast tijdstip. Ik heb nu zo’n 373 abonnees. Door de Vakantiespelen komen er nu weer veel bij.”

Vitamine Britt is hier te volgen op Youtube.

 

 


X