Olympia maatje te groot voor RVC

Op een drukbezocht Sportpark Kaagjesland werd zondag 19 november de wedstrijd R.V.C. ’33  tegen Olympia uit Gouda gespeeld. Een streekderby in de eerste klasse, waardoor de bezoekende supporters met de fiets naar Reeuwijk afreisde. RVC had de smaak in de vorige wedstrijden te pakken gekregen en kon proberen om op gelijk hoogte te komen met tegenstander Olympia. Tegenvallers waren er opnieuw wel voor RVC. Dirk-Jan Blanken raakte vorige week ernstig geblesseerd en ook Wouter Sluijs en Mari Blanken konden nog niet meespelen.

Met een te slappe houding werd RVC na drie minuten al afgestraft. Een vrije trap voor Olympia werd door de aanvoerder verrassend in een keer op doel geschoten, doelman Stefan van der Meer had hier geen rekening mee gehouden en kon niet meer keren. RVC liet zich daarna verder overklassen en kwam knullig ook al binnen 10 minuten op een 0-2 achterstand. Het was dus al snel een wedstrijd waar de Reeuwijkers achter de feiten aanliepen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam RVC iets beter in de wedstrijd en wist het ook nog iets terug te doen. Een perfecte voorzet van aanvoerder Frank Stolwijk was voor spits Ralph Tol goed in te koppen waardoor RVC iets dichterbij kwam en Olympia weer op de hielen zat.

Toch wist Olympia de overhand te houden en was het vandaag gewoon de betere ploeg. Dit resulteerde na een uur spelen dan ook in de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Tot overmaat van ramp viel ook de 1-4 nog na zo’n 75 minuten voetbal en wist alleen Zanzibar Booy nog iets terug te doen voor RVC, hij kopte hard raak uit een voorzet om de eindstand op het scorebord te zetten, 2-4. Olympia verdwijnt hiermee langzamerhand uit de gevarenzone en RVC moet er alles aan doen om opnieuw punten te vergaren.