RVC pakt eerste punt in 1e klasse

Na vijf wedstrijden zonder punten voor RVC’33 werd het tijd om deze thuiswedstrijd tegen BMT beter af te sluiten dan de voorgaande. BMT verzamelde ook nog maar 4 punten en leek op voorhand dus wat meer in het straatje van RVC te liggen.

De Reeuwijkers waren eindelijk weer een beetje op sterkte, zij moesten alleen Mari Blanken en Romano Giorgini nog missen.

BMT begon de wedstrijd wervelachtig. De bezoekers gingen er direct vol voor en het was aan RVC om tegen te houden. Gaandeweg kwam RVC ook in het spel, maar bleven grote kansen uit. Totdat Frank Stolwijk door het midden kwam stormen, de bal voor zijn voeten kreeg en een prachtig schot losliet. De keeper van BMT kon niet keren en eindelijk kwam RVC eens op een voorsprong. Een verder gelijk opgaande wedstrijd kon voor RVC extra rooskleurig worden toen Daan Zantinge en Wouter Sluijs samen doorbraken, maar de bal van Zantinge niet verwerkt kon worden tot een doelpunt door Sluijs.

De tweede helft zag er heel anders uit. BMT was de betere ploeg en direct vanaf de aftrap werd RVC in de verdediging gedrukt. Het was een klein wonder dat het nog lang 1-0 bleef op Sportpark Kaagjesland. Toch kon het niet uitblijven en wist BMT een goede voorzet af te leveren dichtbij het doel, welke alleen maar ingeschoten hoefde te worden en dat gebeurde ook. BMT helemaal terug in de wedstrijd en RVC weer opzoek naar het spel van de eerste helft. Dit bleek voornamelijk voor de spelers van BMT iets teveel emotie met zich mee te brengen, waardoor na de zoveelste gele kaart ook de eerste rode kaart getrokken moest worden voor de rechtsback van de gasten. Het leek de uitgelezen mogelijkheid voor RVC om de eerste drie punten te kunnen pakken, maar dat liep anders. BMT kwam zelfs op 1-2 en RVC moest alles op alles zetten om er in de laatste minuten nog een gelijkspel uit te halen. Uiteindelijk lukte dit toen Wouter Sluijs gehaakt werd in het strafschopgebied en hij zelf aantekende voor de penalty, die feilloos werd ingeschoten. 2-2 werd de stand en dit bleef ook zo, waardoor RVC zijn eerste punt mag bijschrijven op de ranglijst.