SONY DSC

RVC verliest aansluiting

Midden in het carnavals weekend moest er in Reeuwijk gewoon gevoetbald worden. De thuisploeg ontving directe concurrent Poortugaal. De tegenstander uit het gelijknamige dorp zal volgend jaar op zaterdag gaan voetballen, maar wil het seizoen afsluiten zonder nacompetitie te hoeven spelen. Dat is ook het doel van RVC. 
Na een onrustige beginfase kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Poortugaal gaf de Reeuwijkers wat meer ruimte dan dat zij in de afgelopen wedstrijden gewend waren en daar wist RVC een aantal mooie aanvallen door op te zetten. Met de wind in de rug leek RVC dan ook op zoek naar de openingstreffer in de eerste helft, maar deze bleef uit ondanks de overmacht. Daan Zantinge was met een vrije trap die op de lat belandde misschien nog wel het dichtst bij.

Het maakte een wezenlijk verschil aan welke kant je ploeg stond door de wind. Poortugaal wist iets meer van het eigen doel te gaan voetballen nadat zij in de tweede helft met de wind mee gingen spelen. Toch hoefde RVC niet onder te doen voor zijn tegenstander en hoewel de grote kansen uitbleven was het zeker niet de mindere. Toch ging het mis voor de thuisploeg. Balverlies, niet ingrijpen van de verdediging en toen kon de Poortugaal spits net op tijd een verkregen voorzet intikken. Een klap voor RVC, die het restant van de wedstrijd gehaast en met lange ballen probeerde uit te spelen. De kansen op de gelijkmaker kwamen er wel. Bjorn Verbeij zijn inzet werd van de lijn gehaald en even later wist een mooie voorzet vlak voor het doel langs geen RVC’er te bereiken. Poortugaal ging er met de volle drie punten vandoor en liet RVC, verder in de gevarenzone, achter.

Foto’s door Letty Blanken: https://t.co/yP2s0ol4h2X