Sportverslag wedstrijdzwemmen BZ&PC

blank
De jongste wedstrijdzwemmers van BZ&PC waren onder leiding van coach Mark van der Schrier dit weekend te vinden bij de regiofinales voor Minioren in Dordrecht.
In de voorrondes wisten Jade van der Schrier, Donna van der Meer en Bjorn Rijkaart zich op alle afstanden bij de 30 snelste zwemmers t/m 11 jaar uit regio West te plaatsen.
Jade zwom zich op de 100m vrije slag naar een 5de plek en verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst 17 seconden. Bij de 100m wisselslag had ze pech doordat haar badmuts tijdens het zwemmen afging, maar bleef ze knap doorzwemmen. Ze eindigde het weekend met 100m rugcrawl en werd 6de en zwom 10 seconden van haar beste tijd. Donna mocht maar liefst 6 keer aan de start verschijnen. Op de moeilijke 400m vrije slag zwom zij een zeer stabiele race en werd mooi 12de.
Bjorn verbeterde op alle afstanden zijn persoonlijk records en zwom zich hiermee op 4 afstanden binnen de top 8. Op de 100m vrije slag werd hij zelfs regiokampioen en zwom een knappe tijd van 1.09.02.
Het zwemseizoen is bijna ten einde. Volgend weekend verschijnt Maaike Broersma nog aan de start bij het Nederlands junioren en jeugdkampioenschappen. Op zondag 2 juli sluit BZ&PC het af zwemseizoen af met de populaire zomerkampioenschappen in het 50 meter buitenbad. Waar door de BZ-ers gestreden gaat worden om de Arie van der Laan trofee.

blank

blank


blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie