Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Op donderdag 14 december speelde Heren 1 van VSTS hun laatste wedstrijd van het jaar 2017. De wedstrijd was uit tegen VV Haaglanden HS2. De eerste set begon voor ons wat moeizaam. Al snel kwamen we een paar punten achter en de hele set bleef dat ook zo. Er werd hard gewerkt voor elke bal maar met een gebrek aan concentratie werden er ook veel onnodige fouten gemaakt. Gelukkig konden we aan het einde van de set de punten wel maken. We wonnen de eerste set met 27-25.

De tweede set moest echt beter dan de eerste, dit was niet een wedstrijd waar we punten mochten laten liggen. En in deze set ging het ook gelijk een stuk beter. Vanaf het begin stonden we steeds een paar punten voor en tegen het einde van de set werd deze voorsprong alleen maar groter. We wonnen de tweede set met 25-17.

De derde set verliep vrijwel hetzelfde als de tweede en die wonnen we met 25-16. In de vierde set had Haaglanden het zwaar. De motivatie was eruit en wij waren met onze servicedruk te sterk. Toch kon Haaglanden zich nog wat herpakken maar het was al te laat. We wonnen ook de vierde set met 25-17.

Een 4-0 overwinning om het jaar mee af te sluiten en een mooie eerste helft van het seizoen om op terug te kijken en op door te bouwen. We staan nu op de eerste plaats in de competitie met Kalinko HS 2 op de tweede plaats, vijf punten onder ons. In het nieuwe jaar gaan we met die stand verder. Onze eerstvolgende wedstrijd is pas op 13 januari. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, namens Heren 1!

VSTS dames 1 verliest met 2-3 van VVU dames 2

Op zaterdag 16 december speelden de Bodegraafse dames hun laatste wedstrijd van 2017 uit tegen Utrecht dames 2. In de basis werd er gestart met Marianne Polderdijk en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero. Op de buitenkant Donna Sluijs en Yvonne Vink. Dana de Jong als speelsters en Karin Klein op de diagonaal. De dames kwamen langzaam opgang, maar door overtuigend terug te komen wonnen de dames de eerste set met 25-23.

In de tweede set begonnen de dames weer matig. Judith Terpstra en Elvira Duiven werden erin gewisseld om het spel scherper te krijgen. Helaas kwam de motor te laat opgang en werd de tweede set verloren met 25-22.

In de derde set kwam Karin Klein op het midden en kwam Dana de Jong weer terug op de spelverdeling. De dames van VSTS waren gebrand om de set te winnen. Toen Elvira Duiven in deze set aan service kwam, gingen alle remmen los. VVU kreeg de service van Elvira Duiven niet onder controle en dit bracht de set naar de dames van VSTS met 25-19.

In de vierde set waren de dames van VSTS het spoor bijster en wisten ze niet te scoren. VVU had een stevig blok en wisselde hun aanval af met prikballen. VSTS kreeg hier geen vat op en deze set was zo voor bij, 25-14.

Je zou denken dat VSTS geleerd zou hebben van de vierde set, maar al snel stond er een achterstand van 8-1 op het bord. Na de veld wissel gingen alle knoppen om bij de dames van VSTS. De servicedruk nam toe en het scorend vermogen ging omhoog. VSTS deed er alles aan om de set te winnen, maar met een set stand van 13-15 verloren de dames ook de vijfde set.

Door wisselvallig spel van VSTS waren er hele mooie momenten deze wedstrijd, maar helaas ook diepte punten. Genoeg redenen om weer hard te trainen in 2018 om de wisselvalligheid eruit te krijgen.