Verslag van eerste winstpartij VV Bodegraven

Een week nadat Bodegraven tegen directe concurrent Gouderak een punt wist te pakken kwam afgelopen weekend de andere directe concurrent in de vorm van Ammerstol op bezoek. Een wedstrijd die al in de eerste seizoenshelft bepalend kan zijn in het aanhaken of afhaken voor lijfsbehoud in de 3e klasse.

Bodegraven begon, net als de laatste weken, dramatisch aan de wedstrijd. Binnen 4 minuten had de Ammerstolse frontlinie al 2 keer kunnen profiteren van geblunder in de Bodegraafse defensie. In een wedstrijd waarin je met het mes tussen de tanden moet spelen liet Bodegraven direct het kaas van het brood eten en kon het wederom achter de feiten aanlopen. De weerbaarheid die vorige week werd getoond kwam ook in deze wedstrijd na een 0-2 achterstand in de rood-zwarte formatie naar boven.

Niet lang na de dubbele tegenslag was daar de aansluitingstreffer. Veelenturf passeerde op de linkervleugel een tweetal verdedigers en liet daarna Ruting van 20 meter verwoestend uithalen. De bal die bijna door het net verdween gaf Bodegraven het beetje zelfvertrouwen wat het nodig had, want binnen het kwartier was de stand alweer gelijk, 2-2. Ditmaal was het Veelenturf zelf die na een individuele actie het net liet bollen. Het scorebord had het zwaar te verduren, in de 20e minuut was het Zaal die na een scrimmage voor de Ammerstolse goalie de bal simpel voor het intikken had.

Zo stond Bodegraven binnen 4 minuten op een uitzichtloze achterstand, maar was de situatie na een klein half uur volledig veranderd. Bodegraven had de smaak te pakken en wilde de marge van één verdubbelen. Een perfect getrapte lange bal van Kwakkenbos kwam voor de voeten van Veelenturf die de keeper passeerde en voor zijn tweede van de middag kon tekenen. Vlak voor rust bood Veelenturf Al Badri een goede mogelijkheid door de bal terug te leggen. Vrij voor de keeper bleek de paal een sta in de weg voor de aanvaller die zijn rentree maakte na een periode van blessureleed. Zo stond er een ruststand van 4-2 op het scorebord en was er een voorzichtige glimlach op de Bodegraafse gezichten.

Dat het een voorzichtige glimlach was mag duidelijk zijn, want in deze situatie zal Bodegraven als geen ander moeten beseffen dat een wedstrijd 90 minuten duurt en er nog 45 spannende minuten zouden aanbreken. De vermoedelijke donderspeech die in de kleedkamer van Ammerstol is gegeven wierp zijn vruchten af. Een lange bal, het enige wapenfeit op de snelle aanvallers, leverde de aansluitingstreffer op. Ammerstol was echter niet bij machte door te pakken en had vele overtredingen nodig om de voorwaartse uit Bodegraven af te stoppen. Een kwartier voor tijd viel de genadeklap voor Ammerstol. Een simpele één-twee tussen Veelenturf en Al Badri, die daardoor vrije doorgang had richting de goal, leverde de achtste goal van de middag op, 5-3. Bodegraven had mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar faalde in de afwerking.

De eerste én een hele belangrijke 3-punter betekent dat Bodegraven de directe degradatieplaatsen heeft verlaten. Een lekkere opsteker zo vlak voor de winterstop. Na de winterstop zal Bodegraven het nonchalante uit het spel moeten halen en als team moeten strijden om de punten bij elkaar te vergaren. Met een volledig fitte selectie gaat Bodegraven er alles aan doen om de weg naar boven in te slaan.