Bart Bizway1 (1 van 1)

Bizway: Bodegraafs ICT-bedrijf met landelijke allure

Directeur Bart Lageweg: ,,Maak ons probleemeigenaar.’’ Het klantenbestand van Bizway telt zo’n 2.500 Nederlandse ondernemingen en organisaties, verdeeld over een waaier van sectoren: transport, luchtvaart, tankstations, beveiliging, olie-industrie, tijdschriften en webbureaus.  ,,Wij verkopen zekerheden en zijn de ogen van een bedrijf of organisatie op het gebied van ICT-oplossingen.’’

Lokale verankering

Met gepaste trots geeft Bart Lageweg (40) een rondleiding door het gebouw aan de Klipperaak dat ‘zijn’ Bizway dit jaar heeft betrokken. Ruim van opzet, frisse uitstraling en strategisch gunstig gelegen aan de uitvalswegen (A12, N11 en de spoorlijn Utrecht-Leiden) richting grote steden. ,,Kijk, we hebben hier de luxe dat we anderhalve meter uit elkaar kunnen zitten’’, gebaart Bart in de richting van de royale werkplekken met dubbele beeldschermen. In de moderne personeelsruimte zuigt de afbeelding van de Bodegraafse skyline alle aandacht op. ,,Dat komt omdat we een Bodegraafs bedrijf zijn. Daar zijn we trots op en dat willen we op deze manier uiten’’, voegt Bart er betekenisvol aan toe. Maar ook de sponsoring van het Bodegraafse verenigingsleven – waaronder sportverenigingen en de Vakantiespelen – onderstrepen de lokale verankering.

In de prijzen

Een goed geoutilleerd gebouw, prettige werkplekken en aantrekkelijke arbeidsomstandigheden – waaronder een heuse gameroom voor het personeel om te ontspannen – klinken aanlokkelijk, maar uiteindelijk gaat het om het leveren van kwaliteit aan je klanten. En die hoeven zich over de dienstverlening geen zorgen te maken. Niet voor niets viel Bizway in februari van dit jaar in de prijzen bij de zogenaamde Channel Awards. Daar kreeg Bart namens Bizway de zogenaamde security award overhandigd. Naast security (beveiliging) rekent het Bodegraafse ICT-bedrijf ook hosting (websites beschikbaar houden), werkplekbeheer en opleiden van IT-studenten tot zijn servicepakket. ,,De afhankelijkheid van IT is steeds groter geworden’’, benadrukt Bart.

Problemen voorkomen, problemen oplossen

Sinds 2018 maakt Bizway onderdeel uit van de Intermax Group, waaronder een vijftal bedrijven vallen die allemaal een zelfstandige propositie hebben richting de markt en tegelijkertijd van elkaars sterke punten en expertise gebruik kunnen maken. Een goed voorbeeld is zusterbedrijf Intermax Cloudsourcing, een gerenommeerd en gecertificeerd cloudsourcingsbedrijf uit Rotterdam. “Samen sterker staan, maar wel vanuit ons eigen bedrijf en onze eigen expertise. Bizway blijft mijn club,” beklemtoont Bart. “Problemen voorkomen en snel oplossingen vinden voor het geval er ergens iets misgaat, dat vinden we belangrijk. Ik zeg altijd tegen klanten: maak ons maar probleemeigenaar. In tegenstelling tot grote hostingbedrijven die alles telefonisch willen oplossen, springen wij als het nodig is ook in de auto naar Groningen.’’Dat zal overigens niet snel nodig zijn, want Bizway beschikt in haar eigen pand bijvoorbeeld over een flink aantal reserveservers. Inzetbaar op ieder moment.

Opleidingsinstituut

Bart begint helemaal te stralen als we het hebben over Bizway als opleidingsinstituut. Want naast adviseren, installeren en onderhouden van een volledige ICT-omgeving, neemt Bizway zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door studenten voor te bereiden op hun plaats in het arbeidsproces. “Naast de ‘standaard’ mbo stagairs van verschillende IT-opleidingen uit de omgeving, hebben we momenteel ook universitaire studenten van de opleidingen criminologie, informatica en zelfs recht in dienst. Zij doen hier praktijkervaring op en denken op hun beurt weer voor ons mee over toe te passen technieken.” Een win-winsituatie. Ook de samenwerking met de Utrechtse Hogeschool werkt naar volle tevredenheid. Als bestuurslid van de zogenaamde Cloud IT Academy (CITA) droeg Bart bij aan de ontwikkeling van een duale HBO-opleiding Cyber Security & Cloud. En die sluit weer naadloos aan op wat werkgevers en de beroepspraktijk vragen van nieuwe medewerkers. Ook hier snijdt het mes aan twee kanten.

Tekst: Ad van den Herik. Beeld: Danny de Vries

Bizway BV

Directeur:       
Bart Lageweg

Bestaat sinds:  
1999 (vanaf 2018 onderdeel Intermax Group)

Aantal relaties:
circa 2.500

Aantal werknemers:    
30+

Adres:                         
Klipperaak 2D, 2411 ND Bodegraven

Telefoon:                    
0172-759800

Webadres:                  
www.bizway.nl

E-mail:            
info@bizway.nl

Dienstverlening:         
Allround ICT-bedrijf voor hosting, security, werkplekbeheer en leerbedrijf voor IT

————————————————————————————————————- X