Schermafbeelding 2020-02-18 om 12.50.58

Gemeenteberichten van deze week

Bekijk hier de gemeenteberichten van deze week! Klik op de kop om naar het gemeentebericht op de gemeentepagina gaan.
Belangrijke mededeling aanvangstijd gemeenteraadsvergadering

Het Openbare gedeelte van de gemeenteraadsvergadering van woensdag 19 februari zal naar verwachting rond 20.30 uur beginnen. Dus niet om 20.00 uur zoals vaak gebruikelijk is.

Presentatie supermarkten verkoop aan minderjarigen 

Team Veiligheid  van de gemeente heeft de supermarkten het aanbod gedaan om een presentatie te geven  over hoe  de handhaving op deze doelgroep in zijn werk gaat. Dit om  een (preventieve) bijdrage te leveren aan het verminderen van de verkoop van alcohol aan minderjarigen en om boetes te voorkomen. 

Alert blijven op veiligheid, vanuit gemeente én inwoners

De Groene Hart Rekenkamer heeft recent het veiligheidsbeleid van Bodegraven-Reeuwijk onderzocht. Daaruit blijkt dat de gemeente de veiligheid goed en pragmatisch regelt, zo kon burgemeester Christiaan van der Kamp in de vergadering Algemene Commissie van vorige week woensdag toelichten.

College van Burgmeester en Wethouders op bezoek in Reeuwijk

Het college van Burgemeester en wethouders hielden hun B&W vergadering dinsdag 11 februari in Reeuwijk-Dorp.

Vervuiling oud papier & karton

Oud papier en karton is een waardevolle grondstof waar we weer nieuw papier en karton van kunnen maken. Oud papier en karton kan heel goed worden gerecycled maar dan moet het ingezamelde papier en karton wel voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Zo moet papier en karton schoon en droog zijn.

Buitenbad zwembad de Kuil blijft in zomer 2020 dicht

Het College van Burgemeester en Wethouders hebben besloten om het buitenbad van zwembad de Kuil in de zomer van 2020 nog dicht te houden.

Nieuwe vergrote keuken in het Wierickehuis van het gas afgehaald en in gebruik genomen

De oude keuken in het Wierickehuis was onveilig, te klein en was op het gas aangesloten. Door een wand weg te breken is de opslagruimte bij de keuken getrokken. De centrale verwarming is in de keuken verwijderd en vervangen door elektrische stralingsverwarmers die bijna onzichtbaar in het nieuwe plafond zijn opgenomen. De verlichting is ook door moderne LED verlichting vervangen. De gasoven is vervangen door een elektrische oven en het gasfornuis is vervangen door zes elektrische kookplaten. Hierdoor is de keuken geheel van het gas afgehaald.X