Vereniging Eymbert start inzamelingsactie voor Ziendeweg

blank

Op 31 mei 2024 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn aangegeven dat ze de Ziendeweg definitief af willen sluiten. De belangenvereniging Eymbert is het daar niet mee eens en gaat het aanvechten bij de rechter. Ze denken dat ze een grote kans maken omdat:

blank


  1. De rechter vindt dat alleen een gevoel van onveiligheid onvoldoende is. Als er 10 mensen klagen, mag je niet zomaar een weg afsluiten.
  2. Het onderzoek naar de gevolgen voor de sociale samenhang, de economie, de gezondheidszorg en de natuur ontbreken. Hierdoor is het besluit onvolledig.
  3. In de zienswijze procedure zijn door de gemeente Alphen aan den Rijn meerdere cruciale fouten gemaakt.

In de gemeente Nieuwkoop is er ondertussen veel twijfel over het aanvechten van het besluit van de gemeente Alphen aan den Rijn. Al weken wordt er gediscussieerd over een motie om een procedure te starten bij de rechter. Een aantal partijen durft het niet, omdat ze bang zijn dat het ten koste gaat van de goede relatie met de gemeente Alphen aan den Rijn. Andere partijen geven aan dat je best een goede relatie kan hebben, maar ook van mening kan verschillen. Je moet in zo een relatie in ieder geval niet over je heen laten lopen.

Naast Nieuwkoop wordt er in de gemeente Bodegraven – Reeuwijk ook gedacht aan het starten van een procedure tegen het verkeersbesluit. De inwoners uit de Meije, gemeente Bodegraven – Reeuwijk, worden namelijk de dupe van een eventuele afsluiting. Mogelijk willen ze in Bodegraven – Reeuwijk samen optrekken met de gemeente Nieuwkoop.

Het omrijden kan veel extra geld kosten. Rijdt iemand op dit moment 1 keer per week over de Ziendeweg, dan komt dat uit op € 156,00 per jaar aan extra kosten (€ 3,00 per enkele reis x 52 weken). En dan wordt de extra omrijdtijd niet eens meegeteld.

De vereniging Eymbert is een inzamelingsactie gestart om een advocaat in te kunnen schakelen. In totaal zoeken ze € 17.500,–. Wil je bijdragen aan een veilige en open Ziendeweg, dan kan je een bijdrage storten op rekening van de vereniging: NL87 INGB 0103 7222 03, t.n.v. drs. RWJ Verbruggen Eymbert.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank